Doorgaan naar artikel
Nieuwe Battlefield 2042-informatie vrijgegeven
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Sinds de aankondiging van de nieuwe shooter van DICE en EA Games is er nog niet veel naar buiten gebracht op de revealtrailer na. Hier is verandering in gekomen gezien er nieuwe Battlefield 2042-informatie is vrijgegeven.

De informatie is middels een blogpost naar buiten gebracht waarin het een en ander wordt vermeld. Zo werden onder andere de Specialists benoemd, de nieuwe type soldaat die beschikbaar is in de game. Er zullen tien varianten beschikbaar zijn met elk hun eigen specialiteit. Zo is er bijvoorbeeld een Specialist die gebruik kan maken van een Wingsuit om bijvoorbeeld van hoge gebouwen te vliegen.

Naast deze specialiteiten zijn er ook zogenaamde “Traits” die bij de Specialists horen. Deze Traits zijn vergelijkbaar met perks die we bijvoorbeeld kennen uit de Call of Duty-games. Zo is er een Trait om andere medesoldaten of zelfs een hele squad te reviven nadat deze zijn neergeschoten.

Ook is er informatie vrijgegeven over het “Call in”-systeem. Hiermee is het voor de soldaten mogelijk om voertuigen op te roepen zoals een tank of helikopter. Deze worden dan vervolgens gedropt zodat je hiermee op pad kunt gaan. Hiervoor is overigens geen bepaalde Specialist voor nodig, dit kan gewoon door iedereen worden uitgevoerd. Elk team heeft een budget wat hiervoor gebruikt kan worden, maar ze hebben ook te maken met een cooldown.

Bij de lancering van Battlefield 2042 zijn er zeven maps beschikbaar om de verschillende modi op te spelen. Het zijn de grootste maps ooit in een Battlefield-game gezien er ook 128 spelers gelijktijdig kunnen spelen. Na de release zullen er meerdere maps worden toegevoegd middels verschillende updates.

Ook zal er crossplay aanwezig zijn tussen pc en current-gen consoles. Dit houdt in dat er onderling gespeeld kan worden tussen pc, Xbox Series X|S en PlayStation 5. Voor de last-gen is het enkel mogelijk om tussen PlayStation 4 en Xbox One te spelen.

Hopelijk worden er binnenkort tijdens EA Play Live op 22 juli nieuwe beelden getoond van de langverwachte shooter.