Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

De Final Fantasy Pixel Remaster roept voor veel mensen vooral heel veel vragen op. Zo was van het begin niet helemaal duidelijk voor iedereen welke games er nou geremasterd werden en wát er geremasterd werd. Via een Japanse FAQ op de website van Square Enix is er eindelijk wat informatie naar buiten gebracht.

Zo zou de gamebalans aangepast zijn. Dit kan natuurlijk heel ingrijpend zijn, met veel veranderingen aan verschillende eindbazen en zelfs aan de speelbare personages. Het kan ook hier en daar een bijzonder kleine verandering zijn. Vooralsnog is dus ook dit nieuws nog vrij weinigzeggend.

Interessanter is dat legendarische componist Nobuo Uematsu voor alle muziek nieuwe arrangementen zou hebben geschreven en dat geluidseffecten opnieuw zijn opgenomen.

Een hele nieuwe feature is het Monster Book, wat registreert welke monsters je tegen bent gekomen en je kan ze zelfs markeren op de kaart. Ook is er een galerij toegevoegd, waar veel illustraties bij zitten van de geweldige Yoshitaka Amano.

Het geeft in ieder geval allemaal aan dat het meer dan alleen om opgepoetste pixelart gaat en we zijn best benieuwd geworden naar het eindresultaat.

De eerste drie delen van de Final Fantasy Pixel Remaster verschijnen 28 juli voor ongeveer 10 euro per deel op pc. IVen VI verschijnen op een nog onbekende datum.