Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Casio draait al een behoorlijke tijd mee als het gaat om digitale horloges. Hun kenmerkende modellen zijn al in verschillende uitvoeringen uitgebracht. Daar komt nu het Casio PAC-MAN-horloge bij.

Het horloge, oftewel de A100WEPC, is gebaseerd op herintroductie van de digitale Casio F-100. Dit kenmerkende model werd in 1978 voor het eerst op de markt gebracht. Enkele jaren later werd de eerste PAC-MAN speelautomaat uitgebracht. Nu hebben ze de handen ineengeslagen en een nieuw retro-model ontwikkeld. Het design staat volledig in het teken van de populaire game uit de jaren 80. Zo zijn de pixel-achtige spookjes en PAC-MAN volop aanwezig, net als de witte bolletjes die opgegeten moeten worden. De gouden behuizing van het horloge is gebaseerd op de originele arcadekasten waarop de game destijds gespeeld werd. Ook op het horlogebandje zijn PAC-MAN en zijn spookjes te zien waardoor het totaalplaatje compleet is. Op de ene helft van het bandje wordt PAC-MAN achtervolgd door de spookjes, maar op de andere helft is het PAC-MAN die de achtervolging heeft ingezet.

Het nieuwe Casio PAC-MAN-horloge wordt verkocht voor de adviesprijs van €99,90 en zal vanaf september dit jaar in de winkel liggen bij de speciale Casio-verkooppunten of via de website.

Casio PAC-MAN-horloge