Doorgaan naar artikel
Horizon Forbidden West uitgesteld tot begin 2022
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Het jaar 2021 zal in de gamegeschiedenis toch wel neergezet worden als het jaar van de uitgestelde games. Daar kan nu, als de reportage van Bloomberg klopt, een van de titels met de hoogste verwachtingen bij gezet worden: ook Horizon Forbidden West, de opvolger van Horizon Zero Dawn, is uitgesteld en zal nu begin 2022 verschijnen in plaats van ergens later dit jaar.

Het nieuws is vooralsnog niet bevestigd, maar Jason Schreier van Bloomberg staat erom bekend zulk groot nieuws niet te schrijven als hij niet het volste vertrouwen in zijn bronnen heeft. We moeten het voorlopig dus nog als een gerucht opschrijven, maar wel een geloofwaardig gerucht.

Teleurgesteld zijn wij, en waarschijnlijk veel gamers, wel. Horizon Zero Dawn was een spectaculaire titel van het Nederlandse Guerilla Games. Als Aloy speel je in een wereld ver in de toekomst, alleen is de mensheid bijna vergaan en is het een soort prehistorie met robotdino’s. Horizon Forbidden West belooft veel goeds, maar we zullen dus nog even geduld moeten hebben. Bekijk hier nog eens de gameplaypresentatie van eind mei.