Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Conclusie

Zowel de Anker PowerPort PD+ 2 als de PowerPort Atom III Slim zijn uitstekende alternatieven voor de standaard opladers die je normaal gesproken bij je hardware krijgt.

Nu apparaten, waaronder iPhones, niet langer met een oplader worden geleverd, geeft dit een mooie gelegenheid om te kijken naar een alternatieve oplader van een ander merk. We kregen de gelegenheid om twee geavanceerde opladers van het merk Anker uit te testen. Het gaat om de Anker PowerPort PD+ 2 waarmee je twee apparaten tegelijk kunt opladen en de Anker PowerPort Atom III Slim, waarmee je zelfs vier apparaten tegelijkertijd kunt laden.

Anker PowerPort PD+ 2

Wie een iPhone bezit en daarmee de witte oplader gewend is, is bij de Anker PowerPort PD+ 2 aan het juiste aders. De adapter is mooi vormgegeven en ziet eruit als een luxe product. Ook de verpakking laat zien dat Anker zich als serieuze hardwarefabrikant wil profileren.

Op de oplader vinden we zowel een USB-C, als een van PowerIQ 2.0-voorziene USB-A poort. PowerIq zorgt ervoor dat de telefoon gedoseerd wordt opgeladen, om zo de accu op de beste manier op te laden. De USB-C-poort voorziet in 18 watt en de A-poort geeft je 15 watt, zodat je hardware snel weer opgeladen is. Iets dat ook uit de test blijkt. Waar we onze iPad Air 2 normaal gesproken een halve dag kwijt zijn aan het opladen ervan, is dit met de PowerPort PD+ 2 in anderhalf uur gebeurt. Ook je telefoon even snel van wat stroom voorzien om de avond door te komen voor je de deur uit moet is een prima optie. Met een klein kwartiertje is je telefoon weer voldoende opgeladen om het vol te houden tot de volgende ochtend.

Wel is de situatie van een USB-C- en USB-A-poort natuurlijk lang niet voor iedereen interessant. Voor ons was het perfect, omdat we precies in de overgang zitten tussen wat oudere en nieuwere iPhones en iPads, maar als we straks weer helemaal bij zijn, dan missen we een extra USB-C-poort. Mocht je echter in de sweet spot zitten voor deze lader, dan is het een perfecte optie en heb je voor iets meer dan een originele Apple-oplader veel meer waar je voor je geld.

Waar we ons nog wel wat aan stoorden, was het in onze beleving onnodig blauwe lampje op de lader. Zeker voor wie de nacht gebruikt om de telefoons op te laden op het nachtkastje, is het een storend element dat niemand had gemist als het er niet op had gezeten. De Anker PowerPort PD+ 2 heeft een adviesprijs van €29,99.

Anker PowerPort Atom III Slim

Mocht je behoefte hebben aan nog meer oplaadpoorten, dan komt de Anker PowerPort Atom III Slim in beeld. Groot voordeel hierbij is de 45 watt USB-C-poort, die er ook voor zorgt dat je er een met USB-C op te laden laptop, zoals bijvoorbeeld een MacBook Pro, mee kunt gebruiken. Ook de Switch en Chromebooks kun je prima opladen met de Atom III Slim. Daarnaast worden de standaard opties voor snelladen van de verschillende fabrikanten ondersteund, zodat je via USB-C razendsnel weer de beschikking hebt over je apparaat. De overige USB-A poorten delen gezamenlijk 20 watt, wat dan weer wat minder vlot gaat als je meerdere apparaten tegelijk aan het opladen bent. Wel is het ideaal voor de nachtelijke oplaadsessies van meerdere apparaten tegelijk.

De PowerPort Atom III Slim ziet er verder stijlvol uit. De basis is zwart, terwijl de bovenkant voorzien is van een gewoven patroon. Daarnaast is de Atom III vast te zetten op je bureau, waardoor hij geen kant op kan. Een handige feature die ervoor zorgt dat je hem een vast plekje kunt geven op je werkplek. De Anker PowerPort Atom III Slim is voor € 39,99 voor jou, iets wat wij een prima prijs vinden voor wat je er voor krijgt.