Doorgaan naar artikel
Frostpunk 2-trailer kondigt nieuw deel van ijzingwekkende citybuilder aan
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Een Frostpunk 2-trailer is deze week getoond en daarmee is het nieuwe deel van de spannende citybuilder aangekondigd.

In Frostpunk was er een ijskoude apocalyps: een gigantische sneeuwstorm raasde over de wereld. Het was aan jou als leider van een nederzetting om deze om te bouwen tot een functionerend stadje. Honger, vrieskou en boze menigtes waren hierbij de grootste factoren. Je moest continu afwegingen maken tussen verschillende aspecten: lag de prioriteit op het helpen van de zieken, of het draaiende houden van de warmtegeneratoren? Wilde je mensen naar de kerk sturen voor saamhorigheid, of verspreidde je je eigen propaganda zodat men beter naar gezag luisterde? Dit zijn niet alleen op moreel vlak lastige keuzes om te maken, maar het is ook ingewikkeld om te proberen in te zien wat het beste voor jouw bevolking is.

Frostpunk 2 speelt zich dertig jaar na het eerste deel af en richt zich vooral op de wederopbouw na die verschrikkelijke sneeuwstorm. De wereld zit nog steeds onder de sneeuw, dus het zal er allemaal niet makkelijker op geworden zijn. We verwachten veel van dezelfde principes tegen te komen die we hierboven besproken hebben, maar vooral veel uitgebreider.

Frostpunk 2 builds on the conflicts of its predecessor – survival vs human values, life vs the arctic frost. But most importantly, it adds a new layer that is present in many aspects of the game – be it politics, society or technological progress – the conflict between humans and their nature.

Het Poolse 11 Bit Studios heeft met This War of Mine en Frostpunk de afgelopen zeven jaar alleen maar titels van wereldklasse neergezet, dus we kijken gigantisch uit naar Frostpunk 2. Een releasedatum is nog niet bekend.