Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De Google Pixel 5a-onthulling vindt mogelijk eerder plaats dan verwacht. De Pixel 5a is het goedkopere broertje van de Pixel 5 dat vorig jaar het daglicht zag. Eerder heeft Google aangegeven dat ze de Pixel 5a later dit jaar zouden onthullen.

Vermoedelijk wordt morgen, dinsdag 17 augustus, de Google Pixel 5a getoond. Het is niet officieel, maar op gelekte afbeeldingen van onderdelen is te zien dat ze 17 augustus worden verstuurd naar reparatiewinkels. Verschillende bronnen hebben aangegeven afbeeldingen te hebben ontvangen waarop onderdelen te zien zijn van de Pixal 5a. Op basis hiervan hebben zij ook aangegeven dat het een 4680 mAh-accu krijgt, maar ook een 3,5mm jack-aansluiting en een Snapdragon 765G processor. Dit is de chip die normaliter wordt gebruikt voor de high-end toestellen van Google.

Helaas is er nog niet zoveel bekend over het nieuwe toestel en zullen we echt op de onthulling moeten wachten. Hopelijk zal deze morgen plaatsvinden en weten we meer over de specificaties, maar ook over de prijs en levertijd. Volgens eerdere geruchten zou het toestel ongeveer $450 kosten en later in augustus leverbaar zijn.