Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Microsoft heeft hun diensten de laatste jaren flink uitgebreid en daar is de Game Pass Ultimate een goed voorbeeld van. Met deze dienst heb je voor een maandelijks bedrag een flinke bibliotheek met games tot je beschikking. Deze zijn zowel beschikbaar voor de Xbox-consoles, als ook voor de pc en zelfs op je smartphone middels xCloud. Intensief games spelen op je smartphone is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er fabrikanten die accessoires ontwikkelen om dit toegankelijker te maken. Nacon is een van die partijen en heeft nu de Nacon MG-X Xbox-controller voor Android onthuld.

Eerder bracht Razer al een controller voor smartphones op de markt, waarmee spelers games vanuit Game Pass Ultimate konden spelen op hun telefoon die ze altijd op zak hebben. Nacon volgt nu dus met de MG-X, een compacte controller waar de smartphone in geplaatst kan worden. De MG-X kan uit elkaar worden geschoven zodat vrijwel elk formaat toestel erin past. Hiermee heb je vrijwel alle knoppen tot je beschikking die je normaal ook op je controller hebt en dat maakt het gamen een stuk aangenamer. Het enige wat je nu hebt is een relatief klein scherm, maar als je in de auto of trein zit is dit genoeg voor prima vermaak.

De controller maakt middels bluetooth verbinding met je smartphone en biedt met zijn accu voor twintig uur aan speelplezier. Mocht je hem tussentijds niet kunnen opladen, dan kan je een powerbank op de controller aansluiten om toch nog te kunnen gamen. Wanneer je de MG-X als pre-order besteld, dan krijg je er standaard ook een powerbank bijgeleverd én nog een gratis game van Nacon. Als bonus krijg je de controller maar liefst drie dagen voordat deze officieel in de winkels ligt.

De Nacon MG-X Xbox-controller is vanaf 20 september beschikbaar voor de adviesprijs van €99,90