Doorgaan naar artikel
LEGO Volkswagen T2 Kampeerbus
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

De LEGO Volkswagen T2 Kampeerbus is een prachtige set, die wanneer hij eenmaal in elkaar staat een pareltje is in je woonkamer. Helaas is hij niet altijd even stevig waardoor er niet mee gespeeld kan worden, maar daar is de set ook niet voor bedoeld.

Begin augustus verscheen de LEGO Volkswagen T2 Kampeerbus als nieuwe exclusieve set die bij LEGO verkrijgbaar is. Hij is gebaseerd op de gelijknamige camper die van 1967 tot en met 1979 is geproduceerd.

Zoals gebruikelijk bij een review van LEGO kijken we eerst naar de details. Het belangrijkste is, vooral bij een display-set wat de LEGO Volkswagen T2 Kampeerbus is, is de blokjes staat tot euro’s-ratio. Die ligt bij deze set goed en zelfs gunstiger dan bij sommige andere vergelijkbare sets. Je betaalt namelijk gemiddeld iets meer dan zeven cent per blokje (2207 steentjes voor 159,99 euro).

Speelbaarheid kent de set amper. Alhoewel veel kinderen het vermoedelijk een zeer toffe auto zullen vinden om mee te spelen, is hij best fragiel. Dat komt mede door de vele beweegbare onderdelen die de set wel weer heel tof maken. Hij is dan ook niet voor niets 18+ en niet bedoeld om mee te spelen. Dat is wel echt jammer, want als de set nog iets steviger was dan was het ook nog eens een toffe set die de ouders kunnen bouwen, waarna de kinderen ermee kunnen spelen.

Het is dan ook frustrerend dat de LEGO Volkswagen T2 Kampeerbus dus redelijk fragiel is. Op een gegeven moment zal het veel bouwers overkomen dat er delen afbreken bij het bouwen. Wij hadden die vooral met de bumper voor, de deur achter en de schuifdeur aan de zijkant. Een belangrijke tip voor de bouwer is dan ook dat alles extra goed aangedrukt moet worden. Waar dit echt niet altijd even nodig is, is dat nu wel zo. Overigens is de set, als hij eenmaal in elkaar staat, wel flink stevig zolang bijvoorbeeld de deuren dichtzijn.

Toch is het voor bijna iedere LEGO-liefhebber een genot om de set te maken. Al vanaf het eerste zakje zie je de LEGO Volkswagen T2 Kampeerbus steeds meer vorm krijgen. Iconische onderdelen zoals de deur aan de zijkant, het speciale dak en natuurlijk de inrichting maken de bus bijzonder en dat voel je als bouwer iedere keer weer. De typische blauwe kleur helpt hier natuurlijk flink bij, maar ook alle details die in het boekje staan.

Het hele boekje bevat namelijk alleen de bouwinstructies, maar ook een soort van Wikipediapagina vol met LEGO Volkswagen T2 Kampeerbus-details. Overigens is het bouwen ook een echte uitdaging. Dat maakt de 18+-classificatie zeker terecht. Ben je op zoek naar een set die je tevens wat uitdaging biedt, dan ben je bij deze auto aan het goede adres.

De LEGO Volkswagen T2 Kampeerbus is een zeer toffe set, die eenmaal in elkaar er prachtig uitziet. Het bouwen biedt echt veel plezier, met weliswaar ook wat frustratie. Het is namelijk zeker tegen het einde bijna onmogelijk dat er niet een keer iets afbreekt. Toch is de set, wat ons betreft, zeker het aanschaffen waard.