Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Logitech G335 is een prima keus als je op zoek bent naar een eenvoudige headset. Voor hetzelfde geld zijn er echter ook alternatieven beschikbaar met beter geluid. Wel moet je dan de stijlvolle hoofdband missen!

Niet iedereen is op zoek naar een dure en van alle opties voorziene headset. Zaken als ondersteuning voor Dolby Atmos en 7.1-surround zijn mooi, maar voor wie slechts af en toe een headset draagt of daar geen waarde aan hecht is het zonde van het geld. Gelukkig zijn er ook betaalbaardere opties, zoals de Logitech G335 die we de afgelopen tijd mochten uitproberen. Is dit een goede keus voor wie op zoek is naar een betaalbare headset?

Bij het uitpakken springt meteen de meest opvallende eigenschap in het oog: de gekleurde, elastische hoofdband die er zowel voor moet zorgen dat de headset comfortabel zit, maar vooral ook esthetisch uniek oogt. De G335 is beschikbaar in allerlei kleuren en elke kleur wordt geleverd met een contrasterende band. Het leuke daaraan is dat de band vervangbaar is en je dus je eigen unieke combinatie kunt maken. Wij vinden het in ieder geval een leuke vondst die net de doorslag kan geven om voor de G335 te gaan. Ook de bouwkwaliteit is uitstekend en het apparaat kan tegen een stootje.

Aansluiten is een peuleschil en doe je met de mini-jack. Dat maakt hem meteen geschikt voor zowel PlayStation, Xbox en pc. Ideaal dus voor wie meerdere van deze apparaten in huis heeft staan. Een nadeel hier is wel dat de kabel vastzit aan de set, wat het onmogelijk maakt hem te vervangen in het geval van een kabelbreuk. Ook de mogelijkheid om een langere kabel aan te sluiten vervalt hiermee, tenzij je een verlengkabel gaat gebruiken. Een gemiste kans.

De belangrijkste eigenschap van een headset is natuurlijk het geluid en hier haalt de G335 een prima score, zonder ergens in uit te blinken. De stemmen en geluidseffecten van je games klinken uitstekend en ook bijvoorbeeld 3D-audio op de PlayStation 5 werkt goed. Mocht je er ook muziek mee willen gaan luisteren, dan zouden we toch een andere headset aanbevelen. We missen daar wel de detaillering in het geluid die nodig is om echt van muziek te kunnen genieten.

Uiteindelijk is de Logitech G335 geen slechte keus als je op zoek bent naar een headset die je op meerdere apparaten kunt gebruiken, prima geluid biedt en daarnaast esthetisch bijzonder oogt. Wel is er in dezelfde prijsklasse op audiogebied betere headsets te vinden en dan is het de vraag of de omwisselbare hoofdband de doorslag gaat geven.