Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Er zijn inmiddels verschillende vouwbare smartphones op de markt gebracht door verschillende fabrikanten. Het was ook al een tijdje bekend dat Microsoft met een nieuw model zou komen. De levering van de Surface-smartphone komt steeds dichterbij en er wordt steeds meer gespeculeerd over de specificaties. Het lijkt erop dat enkele Microsoft Surface Duo 2-specificaties vroegtijdig zijn gelekt middels verschillende benchmarks.

Zo zou de Surface Duo 2 zijn voorzien van een Snapdragon 888-processor. Deze wordt ondersteund door 8GB werkgeheugen, een upgrade ten opzichte van het vorige model dat maar 6GB tot zijn beschikking had. Hoeveel opslag er beschikbaar zou zijn is helaas niet bekend, maar gezien de concurrerende modellen zal dit waarschijnlijk 128GB of 265GB zijn. Dit was overigens bij het voorgaande model ook de beschikbare opslag. Ook kwam er uit de benchmarks dat het toestel op Android 11 zal draaien.

De Surface Duo 2 is voorzien van drie camera’s, waarbij Microsoft voor de hoofdcamera een 12MP-sensor gebruikt. De overige camera’s zijn voorzien van een tele- en groothoeklens. Helaas is er nog niet veel meer bekend over de kwaliteit van de camera’s. Het toestel zal overigens ook gebruikmaken van 5G en NFC. Helaas is er nog niets bekend over de prijs en beschikbaarheid. Hierop zullen we nog even moeten wachten.