Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Na een hoop vage en minder vage geruchten is Alan Wake Remastered officieel aangekondigd. Remedy’s creative director Sam Lake heeft dit in een open brief op een Alan Wake-fansite onthuld. Het maakt daarmee een einde aan de lange reeks geruchten die eigenlijk al overduidelijk maakten dat de game eraan zat te komen.

De remaster zal dezelfde gameplay bevatten, maar kent daarbij wel opgepoetste modellen en textures en zal daarbij in een 4k-resolutie draaien. Goed nieuws dus voor wie deze Remedy-topper tot nu toe heeft gemist.

Remedy lijkt overigens nog lang niet klaar te zijn met Alan Wake, want de geruchten zijn ook bijzonder sterk dat er een tweede deel aan zit te komen. Het kan natuurlijk prima dat deze remaster daar een voorproefje van is.

Als releasedatum is aangegeven dat we Alan Wake Remastered dit najaar mogen verwachten. De Taiwanese Rakuten gaf al aan dat dit op 5 oktober zou kunnen gaan zijn. Binnenkort kunnen we in ieder geval wel de eerste beelden gaan verwachten, wellicht op de PlayStation Showcase van aankomende donderdag.

Alan Wake Remastered komt naar de PlayStation- en Xbox-consoles en verschijnt daarnaast op pc in de Epic Games Store.