Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Het spel is nog niet eens verschenen, maar Ubisoft heeft deze week de plannen voor de post-launch Far Cry 6-content al bekendgemaakt. Heel erg verrassend is het niet, want zoals voor elke grote Ubisoft-game zullen er na de release nog drie DLC-pakketten verschijnen:

  • Episode 1: “Vaas: Insanity”, komt uit in november 2021.
  • Episode 2: “Pagan: Control”, komt uit in januari 2022.
  • Episode 3: “Joseph: Collapse”, komt uit in maart 2022.

Iedereen die de season pass in zijn bezit heeft, zal ook de game Far Cry 3 Blood Dragon krijgen. Pc-gamers krijgen de originele game uit 2013 en Stadia- en console-bezitters kunnen met de Classic Edition aan de slag.

Daarnaast zal er ook de nodige gratis content worden toegevoegd:

  • Wekelijkse opstanden: Iedere week vanaf de lancering – en beschikbaar na het voltooien van het hoofdverhaal – gaan opstandelingen van Antón Castillo nieuwe bedreigingen vormen op Yara. Spelers moeten op zoek gaan naar deze opstandelingen en ze verslaan om nieuwe uitrustingen vrij te spelen
  • 6 Speciale operaties: Deze operaties vinden plaats in unieke nieuwe gebieden in de wereld en introduceren nieuwe gameplay mechanics. Spelers moeten zeer instabiele chemische wapens stelen van Antóns wapenhandelaars en naar het extractiepunt zien te komen voordat het overhit raakt. De eerste twee locaties, Mesozoico en Maceo, zijn beschikbaar vanaf de lancering en de andere 4 maps worden later toegevoegd.
  • 3 Cross-over missies: met gaststerren en geliefde merken: Danny TrejoRambo en Stranger Things.

Far Cry 6 zal op 7 oktober verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, Amazon Luna en pc.