Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Super Animal Royale is een leuke game en is redelijk vermakelijk. Hiermee kun je je best wat uurtjes vermaken en is het proberen te klonen van schattige diertjes een leuke uitdaging.

De battle royale-games lijken de laatste jaren erg populair te zijn. Daar zijn meerdere goede voorbeelden van, zoals Fortnite, Apex Legends en Warzone. In dit genre is een nieuwe free-to-play titel beschikbaar, namelijk Super Animal Royale. Deze game oogt erg kinderlijk en vriendelijk, maar dat is enkel uiterlijk vertoon.

Voor wie het genre battle royale niet kent, zullen we dit even kort samenvatten. Je daalt alleen of in een groep af op een eiland omringt door gas. Zo lang je binnen de cirkel blijft ben je veilig, althans van het gas. Je moet daarnaast nog wel oppassen voor alle tegenspelers. Het is namelijk de bedoeling om elke vijand uit te schakelen en alleen over te blijven. Zo wordt je de winnaar van de battle royale. Super Animal Royale werkt exact hetzelfde en daardoor lijkt het veel op andere battle royale-games en was een verassende wending leuk geweest.

Super Animal Royale

Nu is Super Animal Royale niet exact hetzelfde als de eerder genoemde voorbeelden, want deze game is namelijk een 2D battle royale-game en vereist daardoor een iets andere besturing. Het is dan ook even wennen met rondlopen en mikken tegelijk. Wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt kan het jagen en overleven beginnen. De map ligt bezaaid met verschillende wapens, granaten, kogelvrije vesten en nog veel meer items. De kleur van het wapen geeft aan hoe goed deze is. Ook dit is een bekend concept en geeft ook duidelijk aan wat je kan verwachten. Tijdens het spelen wordt ook snel duidelijk dat de diertjes er wellicht schattig uit zien, maar eigenlijk bloeddorstige moordenaars zijn. De combinatie van deze verschillende diertjes in het bos met flinke zware wapens zorgt voor een leuk contrast.

Super Animal Royale

Tijdens het spelen verdien je vaardigheidspunten en DNA. Hiermee worden verschillende items vrijgespeeld om je personage aan te kleden. Denk hierbij aan een strik of hoed, maar ook verschillende wapens zijn te verdienen. Met het DNA wat je na elk potje verzameld kan je gebruiken om verschillende dieren te klonen. Hiermee krijg je meerdere mogelijkheden en zijn er veel combinaties mogelijk. Uiteindelijk kan je klonen tot je je ultieme soldaat hebt gemaakt. Super Animal Royale is een free-to-play game en dat is erg fijn. Uiteraard is het ook mogelijk om een battlepass te kopen. Deze is een bepaalde tijd geldig en hiermee kunnen spelers extra voorwerpen vrijspelen. Gelukkig zijn dit enkele skins en worden spelers er niet beter van.

Ondanks dat de game niet veel anders biedt dan andere uit het genre, is Super Animal Royale toch wel het proberen waard. De laagdrempeligheid is erg prettig en zodra je de besturing een beetje onder de knie hebt ga je al gauw als Rambo je vijand tegemoet.

Super Animal Royale is gespeeld op de pc. De game is ook gratis verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Google Stadia.