Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens het langverwachte Apple Event heeft de fabrikant enkele nieuwe producten getoond waaronder de nieuwe iPad Mini. Dit nieuwe model is weer voorzien van de nodige upgrades en beschikt over een 8,3-inch scherm.

De iPad Mini heeft een nieuw design gekregen en past nu volledig in de nieuwe stijl zoals we die al kennen van de iPad Pro en laatste serie iPhones. De behuizing met de ronde randen heeft plaatsgemaakt voor dunne, platte randen. Waar het vorige model nog beschikte over een 7,9-inch scherm heeft het nieuwe model een upgrade gekregen. Er is namelijk een 8,3-inch scherm aanwezig, wat toch net wat groter is. Wat overigens ook nieuw is, is de Touch ID-knop die Apple heeft verwerkt in de powerknop aan de bovenkant van de iPad.

nieuwe iPad mini

Volgens Apple is de iPad Mini voorzien van een Liquid Retina Display waarbij een maximale helderheid behaald kan worden van 500cd/m². De True Tone-functie is ook aanwezig. Hiermee wordt de kleurtemperatuur aangepast op basis van het omgevingslicht. Wat de camera’s betreft heeft de nieuwe iPad Mini zowel aan de voor- als achterkant een 12 megapixelcamera. De aanwezige lens aan de achterkant kan daarbij opnemen in 4K-resolutie. De camera aan de voorzijde heeft een ultragroothoeklens met een beeldhoek van 122 graden. Hiervoor is tevens de Center Stage-functie aanwezig die we ook kennen van de iPad Pro. Het nieuwe model is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, namelijk spacegrijs, goud, roze en paars. De nieuwe iPad Mini is voor de standaarduitvoering verkrijgbaar vanaf €599,-. Er is tevens een 5G-model verkrijgbaar vanaf €729,-. Vanaf 24 september ligt het apparaat in de winkel.

Naast de Mini heeft Apple ook hun reguliere iPad voorzien van een upgrade. Zo is die voorzien van een A13 Bionic-chip die ook in de iPhone 11 zat. Hiermee is de nieuwe iPad volgens Apple drie keer sneller dan het huidige model. Ook de camera’s zijn opgewaardeerd. Zo hebben de lenzen een betere lichtopbrengst waardoor er betere foto’s gemaakt kunnen worden bij weinig lichtinval. Ook bij dit nieuwe model is de Center Stage-functie van de iPad Pro aanwezig. De nieuwe uitvoering is vanaf 24 september verkrijgbaar vanaf €389 en voor de 4G-uitvoering begint de prijs op €529,-.

nieuwe iPad mini