Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Tijdens het Apple Event van vanavond heeft het slimme horloge van de fabrikant voor het eerst een flinke design-upgrade gekregen. De Apple Watch Series 7 heeft een 20% groter scherm dan zijn voorganger en daarnaast zijn de randen rondom het scherm nog maar 1,7mm.

Daarnaast brengt het grotere scherm ook een aantal nieuwe voordelen met zich mee. Zo is er voor het eerst een qwerty-toetsenbord beschikbaar op het horloge en kunnen er extra grote letters worden ingesteld. Ook brengt de Apple Watch verbeteringen voor fietsers met zich mee met onder andere valdetectie en een algoritme dat het aantal verbrandde calorieën op een elektrische fiets beter kan registreren. Daarnaast stopt de workout automatisch met tellen op het moment dat je een pauze inlast.

De Apple Watch Series 7 gaat nog steeds 18 uur mee op één lading, maar heeft nu wel als voordeel dat het apparaatje 33% sneller oplaadt, waardoor je hem sneller weer om je arm kunt doen.

Er is nog geen releasedatum bekend van de Series 7, wat waarschijnlijk komt door de productieproblemen waar Apple mee kampte. Wel moet het horloge nog dit najaar om je pols geschoven kunnen worden voor € 428,25. De Apple Watch SE en Series 3 blijven ook nog steeds verkrijgbaar en zijn zeker de moeite waard, wanneer je niet de hoofdprijs wilt betalen.