Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De fans waren al een tijdje aan het aftellen naar de release van de nieuwe shooter van DICE, maar helaas heeft EA bekendgemaakt dat Battlefield 2042 uitgesteld is. Er gingen eerder vandaag al geruchten over een mogelijke uitstel van de release, maar nu is dan echt de kogel door de kerk.

Oorspronkelijk zou de game op 22 oktober in de winkel liggen, maar de release is met een kleine maand opgeschoven. Dit nieuws werd door het ontwikkelteam via Twitter naar buiten gebracht. Eerder gingen er verhalen dat Battlefield 2042 zou worden uitgesteld naar ergens in 2022. Gelukkig valt het allemaal mee en hoeven we niet veel langer te wachten, aangezien de nieuwe datum 19 november is.

De reden van de uitstel is dat de ontwikkelaars wat extra tijd nodig hebben om de game tot in detail uit te werken zodat Battlefield 2042 op de dag van release aan de hoge verwachtingen voldoet van de spelers. Voordat de game in de winkel ligt, staat er ook nog een beta op de agenda. Helaas is hier nog niet veel over bekend, maar hier zou later deze maand verandering in komen.