Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Niantic, bekend van Pokémon GO, Wizards Unite en Ingress, werkt ook aan een aantal andere games. Zo was er bijvoorbeeld CATAN – World Explorers die vorig jaar juli voor het eerst speelbaar was als bèta. Helaas, voor spelers die aan deze bèta zijn begonnen, hebben we slecht nieuws. Niantic heeft namelijk besloten de stekker uit het spel te trekken.

CATAN – World Explorers was een spel waarin spelers de wereld het speelbord was. Helaas werd het spel steeds gecompliceerder en leek het minder en minder op de originele CATAN. Daarom is dus besloten met de ontwikkeling te stoppen. Donderdag 18 november om 8.00 uur zal het spel niet meer speelbaar zijn. Spelers die geld hebben in het spel wat nog niet is uitgegeven, kunnen dit de komende tijd nog doen, er komen volgens Niantic nog een aantal toffe kansen, maar kunnen het ook overzetten naar Pokémon GO.

Het spel was overigens in Nederland en België nooit in bèta, maar is hier middels een foefje wel te downloaden geweest. Niantic werkt wel nog aan een Pikmin- en een Transformers-game. En mogelijk aan meer, maar dat is iet bekend.