Doorgaan naar artikel
Nintendo onthult nieuw Nintendo Switch Online-abonnement met N64- en Genesis-games
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

De geruchten over een nieuw Nintendo Switch Online-abonnement waren er al even, maar nu is die ook echt aangekondigd. De precieze releasedatum is nog niet bekend, maar het zal ergens in oktober van dit jaar nog zijn. Dit nieuwe abonnement is een aanvulling op het originele abonnement, wat ook blijft bestaan. De prijs is overigens nog niet bekend, maar zal ergens in de komende weken duidelijk worden.

Wat het abonnement natuurlijk bijzonder maakt is dat er een aantal Nintendo 64-games en een aantal SEGA Genesis-games beschikbaar komen voor de spelers die het abonnement afsluiten. Er komt direct van beide consoles een hele lading aan games, die je via de trailer in dit artikel kunt bekijken. De games krijgen overigens voor het eerst ooit online multiplayer, wat bij bijvoorbeeld Mario Kart 64 wel heel tof is! Meer games worden in de komende maanden en jaren toegevoegd.

Daarnaast kun je binnenkort voor ongeveer vijftig euro de controllers kopen die origineel bij de consoles horen, maar dan als draadloze versies.