Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Philips Sonicare 9900 Prestige is op dit moment de beste en meest uitgebreide elektrische tandenborstel verkrijgbaar. Hij beschikt over meerdere slimme features die je helpen bij je dagelijkse mondverzorging in de breedste vorm. Het automatisch aanpassen van intensiteit gebaseerd op jouw poetsstijl is erg fijn zodat je er altijd baat bij hebt. Ook de stevige opbergcase met oplaadfunctie is erg fijn zodat je nooit zonder zit op vakantie.

Vrijwel iedereen is in het bezit van één of meerdere tandenborstels. Ze zijn daarbij ook in verschillende modellen verkrijgbaar en ook in elektrische vorm. De Philips Sonicare 9900 Prestige is hier een goed voorbeeld van en is één van de high-end tandenborstels op dit moment. Wij mochten aan de slag met deze elektrische tandenborstel en wat wij ervan vinden lees je in deze review.

Als we de tandenborstel uitpakken dan merken we wel dat het niet zomaar een tandenborstel is. De doos zit namelijk boordevol accessoires en uiteraard de tandenborstel zelf. We treffen onder andere een oplader en een USB-C-kabel aan en een houder waar hij in geplaatst kan worden. Het fijne hiervan is dat de tandenborstel draadloos kan worden opgeladen door hem op de houder te plaatsen. Je hoeft dus niet elke keer een kabel erin te stoppen, wat een hoop gedoe scheelt. Ook treffen we een erg chique opbergcase aan waarin de tandenborstel opgeborgen kan worden. Deze is uiteraard ook uitermate geschikt voor op vakantie.

Philips Sonicare 9900 Prestige

De case eveneens voorzien van een USB-C-aansluiting. Hiermee kan de tandenborstel eenvoudig worden opgeladen terwijl deze in de case is opgeborgen . Dit is ideaal want zo hoef je tijdens je vakantie geen complete opladers mee te nemen, maar enkel de USB-C-kabel die je mogelijk al bij hebt voor andere apparaten. Standaard wordt er helaas maar één borstel geleverd wat een klein beetje tegenvalt gezien het flinke prijskaartje. De Sonicare 9900 Prestige is beschikbaar in twee kleuren beschikbaar, namelijk donkerblauw en champagne. Beide zijn overigens gecombineerd met gouden accenten voor een premium look.

Philips Sonicare 9900 Prestige

Wat de Philips Sonicare 9900 Prestige onder andere zo speciaal maakt is dat hij bomvol slimme functies zit, zoals de SenseIQ. Middels de bijbehorende app kan je alles bijhouden op je smartphone. Ook helpt deze app je om je tanden beter te poetsen en ervoor te zorgen dat alles in je mond de nodige aandacht krijgt. Bij elke poetsbeurt zie je bijvoorbeeld een afbeelding van een gebied op je smartphone. Er loopt ook een timer en wordt er aangegeven waar je dient te poetsen. De app registreert de positie van de tandenborstel en kan zo zien waar deze in je mond bevindt en hoe deze wordt vastgehouden. Bij een elektrisch model is het de bedoeling dat de trillingen en roteringen van de kop het poetswerk doen en hoef je zelf geen flinke poetsbewegingen te maken. De Sonicare 9900 helpt met de SenseIQ-technologie hier graag bij. Wanneer je te snel beweegt zal dit kenbaar worden gemaakt en is dit ook in de app terug te zien. Ook wanneer je te hard drukt met de borstel op je tanden dan zal dit worden aangegeven middels trillingen en een lampje wat anders kleurt aan de onderkant van het handvat. De SenseIQ controleert tot wel 100 keer per seconde of alles goed wordt gedaan. Ga je te snel of druk je te hard of misschien wel te zacht dan zal automatisch de intensiteit worden aangepast. Er kan gekozen worden uit drie verschillende standen qua intensiteit, namelijk een laag, middel en hoog. Dit kan eenvoudig aangepast middels de aanraakgevoelige knop.

Philips Sonicare 9900 Prestige

In de app is uiteraard verschillende informatie terug te vinden zoals de gemiddelde poetsbeurt, of je te hard hebt gepoetst, maar ook hoe lang je nog ongeveer kan doen met je opzetborstel. Wanneer deze aan vervanging toe is zal je hierover ook een melding krijgen zodat je weet dat deze vervangen moet worden. Helaas zijn deze ook niet erg goedkoop en niet universeel. Maar aan de andere kant heb je ongeveer per kwartaal een borstel nodig wat je ongeveer €50,- per jaar kost. De Philips Sonicare 9900 Prestige zelf heeft een adviesprijs van €299,- wat behoorlijk wat is voor een tandenborstel. Toch als we kijken naar de stevige kwaliteit, de slimme features, de handige app en de stevige opbergcase met oplaadmogelijkheden is het de meest uitgebreide en beste tandenborstel op dit moment die zijn geld wel waard is.