Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Alhoewel de dozen van LEGO op dit moment natuurlijk uit karton bestaan, zijn de verpakkingen in de doos van plastic. Dat is niet heel duurzaam, zeker niet aangezien LEGO zelf al van plastic wordt gemaakt. Voor de blokjes zelf wordt nu onderzocht of deze gemaakt kunnen worden van gerecyclede flesjes en dat gaat de goede kant op, maar er was ook onderzoek naar volledig papieren LEGO-verpakkingen.

En dat onderzoek was succesvol: volgend jaar worden de eerste sets in volledig papieren LEGO-verpakkingen verkocht. Dus niet alleen de kartonnen doos, maar ook de plastic zakjes die in de doos zitten. Het doel is om in 2025 alle sets uit alleen maar papieren verpakkingen te laten bestaan.

Wil je jouw LEGO-verhalen, kunstwerken en ideeën ook delen met onze LEGO NWTV-community? Word dan lid op Facebook. Hier houden we je ook op de hoogte van alle nieuwe sets die eraan komen! Wil je een nieuwe set kopen en NWTV steunen? Doe het dan via deze link als je in Nederland woont en via deze link als je in België woont.