Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Vanaf vandaag is het dan eindelijk zover en kunnen we aan de slag met hoe Konami de toekomst van Pro Evolution Soccer voor zich ziet. Middels de eFootball-launchtrailer worden we lekker gemaakt met wat we kunnen gaan verwachten met deze eerste versie die in de herfst nog flink uitgebreid gaat worden.

Met de release van eFootball is Konami afgestapt van de jaarlijkse iteraties zoals we die van hen en ook van concurrent FIFA gewend waren. In plaats daarvan is deze nieuwe game free-to-play en wordt deze uitgebreid met betaalde content. Deze eerste versie heeft echter meer weg van een flinke demo, gezien de beperkte keus voor negen teams. Je kunt zowel online als offline wedstrijden spelen, maar een competitieverband is nog niet aanwezig. Dit wordt in een later stadium middels updates toegevoegd.

Liefhebbers van de offline-modi zoals Master League zullen ook geduld moeten hebben. Ook deze worden later als DLC toegevoegd, maar een datum hiervoor is nog niet bekend.

Voor eFootball heeft Konami de overstap gemaakt naar de Unreal 4-engine. Gezien de overdaad aan filmpjes met bugs en glitches die ondertussen op het internet zijn verschenen, is deze overstap nog geen onverdeeld succes. Met de kennis dat eFootball een meerjarenproject is, zullen deze foutjes er ongetwijfeld nog uitgewerkt worden, maar het zorgt er op dit moment voor dat de eerste impressie nog geen groot succes is.

De eerste grote update staat gepland voor 11 november. Op die dag zullen een groot aantal teams worden toegevoegd, waaronder die van onze eigen Eredivisie.