Doorgaan naar artikel
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat deze top-down racer werd aangekondigd en vandaag brengen Square Enix en ontwikkelaar Original Fire Games de game dan eindelijk uit. Dat wordt natuurlijk gevierd met de Circuit Superstars-launchtrailer.

Circuit Superstars biedt je de volgende spelmodi:

  • Online Multiplayer – Doe mee aan speciaal samengestelde multiplayer-races met maximaal 12 spelers van over de hele wereld.
  • Lokale multiplayer op een gesplitst scherm – Neem het op tegen maximaal drie vrienden of behendige computergestuurde coureurs.
  • Grand Prix – Heers over alle 12 race-categorieën door alle singleplayer-toernooien te winnen.
  • Free Play – Creëer je eigen race-evenementen of toernooien.

Om de game wat meer te promoten, werd er een samenwerkingsverband opgezet met de BBC en het Britse autoprogramma Top Gear. Verschillende e-sporters en racecoureurs hebben de game getest door een snel rondje te noteren op het bekende testcircuit van het autoprogramma, die werd nagemaakt in de game. Op het YouTube-kanaal van Square Enix Collective kun je een aantal van die video’s bekijken van onder meer IndyCar-rijder Romain Grosjean en Formule 1-coureur Lando Norris. Daarnaast is de game gelanceerd met diverse gratis Top Gear-DLC, zoals bijvoorbeeld het Stig-kostuum en de Time Attack-functie, waarmee je zelf je snelste ronde kunt laten noteren op deze beroemde baan.

Circuit Superstars is nu verkrijgbaar voor Xbox One en pc. De PlayStation 4- en Nintendo Switch-versie zullen later verschijnen.