Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Apple is volop bezig met ontwikkelingen rondom hun populaire oortjes. Er worden steeds meer slimme technologieën gebruikt om weer iets nieuws op de markt te brengen. Zo zouden toekomstige slimme Apple AirPods inspelen op je gezondheid.

Nu zullen de AirPods niet je volledige gezondheid kunnen controleren, maar er wordt vooral gekeken naar bijvoorbeeld lichaamstemperatuur, gehoorverrijking en lichaamshouding. Verschillende sensoren in de oortjes kunnen deze gegevens meten en aan de gebruiker terugkoppelen zodat deze hierop kan acteren. Er zijn wel al andere slimme gadgets, zoals enkele smartwatches, die in staat zijn om bijvoorbeeld je lichaamstemperatuur te meten. Het verschil met de AirPods is dat deze in je oor zitten en vanuit daar de een nauwkeurige meeting kunnen doen. Dit zou nauwkeuriger moeten zijn dan bijvoorbeeld een externe meting om je pols.

Ook voor gehoorverrijking ziet Apple kansen. Veel mensen hebben te maken met gehoorproblemen door allerlei verschillende redenen. Het dragen van een koptelefoon of oordopjes waarbij het volume flink omhoog gaat kan leiden tot gehoorbeschadiging. Met de slimme Apple AirPods wil de fabrikant de mogelijkheid bieden dit te meten en vervolgens in kaart te brengen voor de gebruiker zodat deze zijn gebruik hierop kan aanpassen.

Het zou volgens insiders van de Wall Street Journal nog wel gaan om eventuele prototypes en is het helemaal niet zeker of Apple hiermee de markt wil veroveren. We zullen dus nog even moeten afwachten tot Apple dit officieel naar buiten brengt.