Doorgaan naar artikel
Battlefield 2042 Hazard Zone-trailer en informatie onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Met de nieuwe shooter van DICE en EA in de aantocht wordt er steeds meer bekendgemaakt. Zo is de nieuwe Battlefield 2042 Hazard Zone-trailer onthuld, waaruit meer informatie te halen is over wat er met deze nieuwe modus inhoudt.

Eerder werd al gespeculeerd over de nieuwe modus en dat deze vergelijkbaar zou zijn met games als Escape from Tarkov en The Hunt: Showdown. Tijdens de onthulling werd een trailer gelanceerd waarbij te zien is dat je met je squad van maximaal vier personen de Hazard Zone betreedt. Hierin neem je het op tegen zowel NPC’s (computergestuurde vijanden) en echte spelers. Het is de bedoeling om op verschillende locaties data drivers te bemachtigen en de data hiervan veilig te stellen door deze te uploaden. Er zijn enkel twee momenten mogelijk waarop de data geüpload kan worden, maar er zijn meerdere data drives en meerdere teams. Het zal dus een strijd worden wie het eerst zijn data heeft veilig gesteld.

Bij een succesvolle missie ontvang je Dark Market Credits. Dit is een in-game valuta waarmee je bijvoorbeeld upgrades kunt kopen om je wapens te verbeteren, maar ook tactische upgrades zoals het mee kunnen nemen van extra granaten of munitie. De modus zal direct bij de lancering actief zijn naast de andere modi.

Battlefield 2042 ligt vanaf 19 november in de winkel voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc.