Doorgaan naar artikel
Teamfight Tactics Gizmos & Gadgets
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Teamfight Tactics Gizmos & Gadgets lijkt een uitstekende nieuwe set te worden om het spel weer nieuw leven in te blazen.

Teamfight Tactics draait inmiddels alweer meer dan twee jaar mee. Het is de autobattler van League of Legends. Acht spelers strijden tegen elkaar als schattige wezentjes, genaamd Little Legends. In een winkel kopen ze helden van het League of Legends-universum. Door ze strategisch op hun speelveld te plaatsen en ze voorwerpen te geven, moeten ze proberen als laatste van de acht nog over te blijven door de helden van de anderen te verslaan. In het begin was Teamfight Tactics een vrij naakte kloon van Auto Chess, maar elk half jaar komt er een nieuwe set met een nieuwe thema en soms zelfs nieuwe regels. Alhoewel het het autobattler-genre nog altijd trouw blijft, is het inmiddels terecht uitgegroeid tot zijn eigen succes. Wij hebben de afgelopen dagen alvast hands-on mogen gaan met de nieuwste, aankomende set: Teamfight Tactics Gizmos & Gadgets.

De nieuwe set komt weer met nieuwe helden, of liever gezegd oude helden in nieuwe vormen, met nieuwe vaardigheden. Ook zijn er nieuwe Traits, de types waarin de helden worden onderverdeeld. In principe is dit al genoeg om Teamfight Tactics nieuw leven in te blazen, maar er is nog meer. Met Augments moet elk potje weer een beetje anders worden. Elk potje kan je in het totaal drie verschillende Augments gaan kiezen en er zijn er in het totaal 140. Het is nog veel te vroeg om er veel over te zeggen, maar in onze potjes van de afgelopen dagen zorgden ze voor een leuke afwisseling: met name omdat het er zoveel zijn, is het lastig te voorspellen wat je kan verwachten.

We gaan geen wilde uitspraken doen over hoe goed de set in zijn algemeenheid gaat zijn, of hoe goed het zich op een competitief niveau overeind gaat houden: daarvoor moeten we weken en weken de Ranked-modus gaan spelen. Wel zijn de eerste indrukken bijzonder positief en we kunnen niet wachten om te zien hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen.

Verder komt Gizmos & Gadgets ook met de nodige nieuwe cosmetische snufjes. Er zijn nieuwe Arena’s van Jinx en Vi, een boel nieuwe Little Legends en voor het eerst kan je ook schattige chibi-vormen van League of Legends-helden als je poppetje gebruiken. Voor de virtuele verzamelaar is het meer dan genoeg om enthousiast van te worden en we kunnen zelf niet wachten om als chibi-Ekko de strijd aan te gaan.

Teamfight Tactics Gizmos & Gadgets chibi Jinx

Al met al zijn we er volledig van overtuigd dat Teamfight Tactics Gizmos & Gadgets precies dat gaat doen wat een nieuwe set moet doen. Het blaast het spel weer nieuw leven in en daarnaast lijken de Augments een ingenieuze vondst geweest te zijn. Als het over een maand nog steeds voelt alsof ze elk potje een unieke draai vinden, dan staat iedereen een hele goede tijd te wachten. Wij duiken in ieder geval vol enthousiasme deze zesde set in.