Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Veel fabrikanten hebben verschillende portable speakers op de markt gebracht voor verschillende doeleinden. Sony geeft er met hun nieuwste model wel een heel andere draai aan. De Sony SRS-NS7-speaker is een vrij bijzonder model en dan met name het ontwerp.

Hoewel het uiterlijk iets anders doet vermoeden, gaat het toch echt om een portable speaker. Het heeft de vorm van een nekband waarbij het geheel om je nek en over je schouders wordt gelegd. Dit bijzondere ontwerp is uniek in zijn soort en de vraag is dan ook: is er ook echt behoefte aan. De SRS-NS7 is voornamelijk bedoeld voor op de bank als je bijvoorbeeld een serie of film kijkt op tv. Het geluid van de tv zal middels de nekspeakers worden verspreid en biedt hiermee een andere ervaring. De speaker werkt volledig draadloos wat voor extra gemak moet zorgen, er zullen dus geen kabeltjes over je nek, buik of benen lopen. Je kunt er zelfs gewoon mee door de hele kamer lopen.

Sony wil hiermee eigenlijk een bioscoopervaring creëren zonder dat je je hele huiskamer vol hebt hangen met verschillende speakers. Ben je in het bezit van een Sony Bravia-tv dan is deze speaker compatibel, maar heb je geen Sony tv dan kan je de speaker wel gewoon verbinden met bijvoorbeeld je smartphone of iPad. Met de bijbehorende app is het overigens mogelijk om een soort scan te maken via verschillende foto’s waarmee het geluid beter gestuurd kan worden naar je oor voor een optimale belevenis. De interne accu biedt genoeg capaciteit om 12 uur aan luisterplezier te bieden.

De Sony SRS-NS7-speaker ligt vanaf november in de winkels voor de adviesprijs van €300,-.