Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens het Apple Unleashed-evenement heeft de fabrikant de langverwachte derde generatie Apple AirPods onthuld. Deze oordopjes zijn voorzien van een nieuwe look en komen met een langere batterijduur.

De populaire oordopjes van Apple worden al jarenlang massaal gebruikt en er zijn inmiddels ook al verschillende modellen beschikbaar. De derde generatie AirPods zijn voor het grootste gedeelte voorzien van hun welbekende uiterlijk zoals we die van de eerdere modellen kennen, alleen is er deze keer gekozen voor kortere staafjes, net als bij de AirPods Pro. Hierdoor wordt ook de opbergcase compacter, maar zijn desondanks nog steeds draadloos oplaadbaar, zelfs via de nieuwe MagSafe-technologie. In tegenstelling tot de Pro-versie beschikt deze uitvoering niet over de siliconen dopjes, maar zijn deze hetzelfde als de eerste twee generaties, al beschikken ze nu wel over iets grotere speakerdrivers.

Ook heeft Apple de nieuwe dopjes voorzien van AdaptiveEQ, dit is de Apple-variant van active noise cancelling. Daar bovenop is ook de Dolby Atmos-ondersteuning weer aanwezig, samen met dynamische hoofdtracking in combinatie met spatial audio. Hiermee wil Apple de gebruiker laten ervaren alsof het geluid van verschillende kanten lijkt te komen. Door het hoofd te draaien in de richting waar het geluid vandaan komt, kan het bijvoorbeeld versterkt worden. Als we kijken naar de accuduur dan zou deze volgens Apple genoeg moeten zijn voor 6 uur. Met de oplaadcase erbij geteld, kun je nog eens extra 24 uur gebruikmaken van de oordopjes. Middels de snellaadfunctie kan je na vijf minuten laden weer voor een uur luisteren naar je favoriete muziek.

De derde generatie Apple AirPods zijn vanaf 26 oktober beschikbaar voor €199,-. Hierdoor wordt de prijs van de tweede generatie verlaagd naar €149,-. De prijs van de AirPods Pro blijft daarentegen wel €279,-.

Derde generatie Apple AirPods