Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het eenvoudige en grappige spel is erg populair geworden de afgelopen maanden. De tactische gameplay en eenvoudige besturing en graphics zijn laagdrempelig en dat maakt het voor iedereen toegankelijk. De game is op het moment enkel beschikbaar op de Nintendo Switch, pc, iOS en Android. Binnenkort komt daar verandering in want de console-versie van Among Us zal binnenkort beschikbaar zijn.

In Among Us ga je als groep op pad. Bij elke ronde worden er één of meerdere bedriegers, oftewel imposters, aangewezen. Enkel de imposters kunnen zien wie zijn handlangers zijn. Het is de taak aan de bemanning, ook wel de crew genoemd, om de imposters eruit te vissen en om er met de winst vandoor te gaan. Uiteraard moeten de bedriegers ervoor zorgen dat ze niet worden gepakt. Daarbij moet je als imposter de boel zien te saboteren om het spel te winnen. Je kan ook winnen door alle crewleden te vermoorden. Je belangrijkste taak als bedrieger is natuurlijk om niet gepakt of gezien te worden. Je moet dus altijd op je hoede zijn en je acties plannen.

Op elk moment kan de bemanning op een knop drukken waardoor het spel wordt gepauzeerd. Dit gebeurt ook wanneer er een lijk wordt aangetroffen. Op dat moment kunnen de vermoorde crewleden niet meer meepraten en aangeven wie de bedriegers zijn. De overige leden zullen moeten overleggen en kunnen eventueel een stem uitbrengen. Het personage met de meeste stemmen wordt verwijderd. Er zal dan blijken of ze de goede keuze hebben gemaakt, of een van de crewleden hebben verwijderd. Vooral met vrienden is dit erg leuk om te spelen omdat je elkaar ook een oor aan kunt naaien.

Among Us is vanaf 14 december beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4 en Xbox One.