Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Het LEGO Super Mario 64 - vraagtekenblok is een feestje voor iedere bouwer die ook maar een beetje binding heeft met Mario! Vol herkenbaarheid en vooral hele toffe verrassingen is dit de LEGO-set die iedere gamer in huis moet hebben! Wil je de set zelf kopen? Dan kan dat hier!

Gameliefhebbers die ook van LEGO houden en LEGO-liefhebbers die van gamen houden zullen hetzelfde gedacht hebben toen begin september de nieuwe samenwerking tussen LEGO en Nintendo aangekondigd werd. Het werd overigens niet het kasteel van Princess Peach, waar lang geruchten over waren, maar de LEGO Super Mario 64 – vraagtekenblok-set. Is deze set ook echt de toffe set waar al die fans op hoopten, of valt het uiteindelijk toch een beetje tegen?

Foto: Jeffry van Geel

Laten we gelijk beginnen met de blokjes staat tot euro’s-ratio. Gemiddeld kost een blokje iets meer dan acht cent. Je krijgt namelijk voor de prijs van €169,99 2064 blokjes. Iets duurder dan de laatste paar sets die we hebben gereviewd, maar nog altijd niet het maximale van tien cent per blokje. Er zijn wel veel dezelfde blokjes, die vooral nodig zijn voor het iconische uiterlijk van het LEGO Super Mario 64 – vraagtekenblok, maar aangezien het niet anders kan nemen we dat LEGO niet kwalijk.

De speelbaarheid van deze set is zeker wel aanwezig. Alhoewel alles op micro-niveau is gebouwd en dus niet bedoeld is voor Minifigures, zijn er wel verschillende andere zaken die de set speelbaar maken. Deze zijn allemaal onderdeel van de leuke verrassingen die de set biedt. Dat is misschien ook wel, naast de herkenbaarheid waar we het verderop nog over hebben, een van de tofste onderdelen. Zeker wanneer je een LEGO Super Mario hebt zitten er een hoop speelbare elementjes in.

Foto: Jeffry van Geel

De set zit sowieso vol herkenbaarheid en leuke verrassingen. Dat begint natuurlijk bij de vier werelden (of zou er nog een verrassing zijn?) die je bouwt, waarbij het kasteel zelf natuurlijk de hubwereld is. De details zijn, ook al zijn het microlandschappen, echt fenomenaal. Wie bijvoorbeeld Bomb-omb Battlefield, de eerste wereld uit het spel, heeft gespeeld zal alles herkennen. Zelfs de kanonnen en het vliegende eiland vind je terug. En dit geldt qua details voor alle vier de werelden.

Wat ook opmerkelijk positief is, is de stevigheid van de set. Je bouwt natuurlijk een enorm ?-block, waar je de werelden uit kunt draaien. Bijvoorbeeld de Volkswagen T2, waar je de review hier van kunt lezen, is vergelijkbaar qua grootte. Maar die zit echt niet heel stevig in elkaar. Maar het LEGO Super Mario 64 – vraagtekenblok zit, zelfs als je keer op keer de werelden uitklapt, nog altijd heel stevig in elkaar.

Foto: Jeffry van Geel

Het bouwen was overigens sowieso een klein feestje voor spelers van Super Mario 64. Boordevol herkenbaarheid en natuurlijk ook nog een aantal technieken die niet heel vaak voorkomen bij LEGO. Opmerkelijk is wel dat, wanneer je het over herkenbaarheid hebt, Super Mario 64 geen ?-block heeft. Gelukkig legt LEGO in de bouwinstructies uit dat het ?-block in de serie ervoor staat dat je niet weet wat je erin vindt en dat is precies wat er nu ook gebeurt met deze set.

De LEGO Super Mario 64 – vraagtekenblok-set is misschien wel de meest iconische en nostalgische set die gamers op dit moment kunnen vinden bij LEGO. Toffe bouwtechnieken worden afgewisseld met enorm veel herkenbaarheid. En bovenal zit er ook nog eens speelbaarheid in de set, waardoor hij de prijs meer dan waard is!