Doorgaan naar artikel
Skullcandy Push Active
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

De Skullcandy Push Active doet waar hij voor gemaakt is en dat is je tijdens het sporten voorzien van je muzikale impulsen. Helaas zijn de geluidskwaliteit en de omvang van de oplaadcase wel duidelijke minpunten.

Sinds Apple met de AirPods op de markt kwam, hebben draadloze oordopjes gigantisch aan populariteit gewonnen en probeert elke fabrikant deze markt wel aan te boren. Een van die bedrijven is Skullcandy, dat we kennen van betaalbare, maar toch prima koptelefoons en oordopjes. Met de Push Active wil het bedrijf zich richten op sportievelingen die zich tijdens het sporten willen voorzien van hun favoriete deuntjes. Daarnaast introduceert het audiomerk Skull Iq, waarmee je met je stem je muziek kunt bedienen. Is de Push Active een schot in de roos?

Dat de Push Active voor sporters is bedoeld wordt al meteen duidelijk wanneer we ze uit de verpakking halen. De fors uitgevallen dopjes zijn voorzien van een siliconen beugeltje, waarmee ze goed op hun plek worden gehouden tijdens een actieve work-out. Je hoeft je dus zeker geen zorgen te maken dat je de Push Active verliest tijdens een flinke hardloop- of mountainbike-sessie. Wat wel jammer is, is dat de omvang van de oordopjes ervoor zorgen dat ook de oplaadcase behoorlijk groot uitgevallen is. Waar je de case van de AirPods makkelijk in je broekzak kwijt kunt is dat hier duidelijk niet het geval. De case is eigenlijk behoorlijk te groot, waardoor je hem niet makkelijk meeneemt. Zeker wanneer je de dopjes overal mee naartoe wilt nemen is dat een duidelijk minpunt.

Gelukkig gaat de Push Active volledig opgeladen tien uur mee, wat meer dan genoeg is voor een hele flinke sportsessie. Daarnaast zit er in de case nog eens 34 uur aan muziekplezier verstopt. Dat is flink en zeker een pluspunt voor wie ze mee wil brengen naar plekken waar stroomvoorziening geen zekerheid is.

Ook het bedienen met de stem werkt uitstekend en zorgt ervoor dat je eenvoudig controle kunt uitoefenen op je muziek zonder dat je met je handen naar je telefoon hoeft en dus niet hoeft te stoppen waar je mee bezig bent. Met simpele commando’s die getriggerd worden met het “Hey Skullcandy”-commando kun je eenvoudig een liedje doorspoelen, pauzeren, het volume aanpassen, de telefoon opnemen en de “Stay Aware”-functie aan- en uitzetten, waarmee je omgevingsgeluid kunt uitfilteren. Ideaal tijdens het sporten, al voelen we ons nog steeds wat ongemakkelijk als we tegen onze oordopjes praten. Maar daar kan de Push Active natuurlijk niets aan doen.

Misschien wel het belangrijkste is natuurlijk: hoe klinken ze? Om eerlijk te zijn moeten we hier zeggen dat we wat teleurgesteld zijn en dat we het van Skullcandy wel eens beter gehad hebben. Vooral de lage tonen vallen erg tegen en dat zijn nou juist de tonen die je wilt horen tijdens een work-out. Ook voor de rest klinkt het gewoon behoorlijk vlak. Met de equalizer-functies in de app kun je nog wel wat bijstellen, maar we hebben nergens het gevoel gehad in de buurt te komen van de AirPods die we gebruikt hebben ter vergelijking.

De Push Active-oordopjes hebben zeker hun sterke punten en mocht je op zoek zijn naar dopjes die vooral voor sporten geschikt zijn, dan kunnen we ze zeker wel aanraden. Voor gewoon dagelijks gebruik is de case echter te groot en de geluidskwaliteit te matig om van een aanrader te spreken.