Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

De Trust GXT 255+ Onyx is een microfoon die voor iedere streamer, podcaster of online gamer van toegevoegde waarde is. Een strak design, zeer goed geluid en eenvoudige besturing en aansluiting. Het enige minpunt is dat die wel echt wat duurder is.

We reviewen bij NWTV heel vaak gadgets waar we zelf natuurlijk ook iets aan hebben buiten het werk om, maar met de Trust GXT 255+ Onyx hebben we iets getest wat we ook als website heel goed kunnen bedrijven. Met onze wekelijkse podcast is er altijd behoefte aan goede audiokwaliteit en de vraag is of deze microfoon dit ook echt kan bieden?

Natuurlijk is de kwaliteit van de opname het meest belangrijke aspect van een microfoon. Aangezien we bij NWTV een eigen podcast hebben, is dat een mooi platform om hem mee te testen. Helemaal omdat we de podcast met twee hosts opnemen en je dus direct een vergelijking hebt. Niet alleen zelf overigens, maar ook via de luisteraars. Zowel wij als de luisteraars horen duidelijk verschil. De Trust GXT 255+ Onyx levert een opname van topkwaliteit en het klinkt, ook als je gewoon op je gamekamer zit, alsof je met professionele apparatuur werkt.

Aansluiten is verder simpel. Er is geen extra software nodig wanneer je hem op je computer aansluit en je kunt eigenlijk alles regelen op de microfoon zelf, inclusief het volume en zelfs het eventueel muten. Dat maakt hem fijn en simpel in gebruik. De microfoon heeft ook een gekleurde ring die van kleur kan veranderen. Standaard is er groen voor wanneer hij aan staat en rood voor wanneer hij gemute is. Leuk natuurlijk voor wanneer je op camera opneemt, maar ook praktisch voor wanneer je vergeet dat je het geluid van de microfoon uit hebt gezet.

Het enige waar we in het begin een beetje mee aan het stoeien waren bij de Trust GXT 255+ Onyx, is de arm waar die inzit. Aan de ene kant echt een prachtige accessoire. Hij ziet er heel strak uit, zorgt ervoor dat de kabel netjes is weggewerkt en biedt ook nog eens twee USB-aansluitingen om bijvoorbeeld je headset op aan te sluiten. Aan de andere kant is die niet altijd even soepel, alhoewel het beter werd naarmate we de arm meer gebruikten.

De vraag is natuurlijk of de Trust GXT 255+ Onyx ook zijn prijs waard is? Hij kost namelijk ongeveer 200 euro, wat redelijk duur is voor een microfoon. Voor een goedkopere prijs heb je de keuze uit veel andere microfoons, waarvan we overigens in veel gevallen de kwaliteit niet kennen. Mocht je iets meer geld hebben, dan is het in ieder geval de overweging waard om deze te nemen.

De Trust GXT 255+ Onyx is misschien een beetje aan de dure kant, maar het is wel een microfoon waar je van weet wat je krijgt: sterke audio, een strak uiterlijk en ook nog eens een makkelijke besturing en aansluiting. Dit apparaat is dan ook echt van toegevoegde waarde wanneer je gaat gamen, streamen of podcasten.