Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Razer Iskur is geen goedkope stoel, maar als we kijken naar de bouwkwaliteit en het comfort dat de gamestoel biedt, is dit prijskaartje wel te accepteren. Door de verschillende verstellingsmogelijkheden en de aanwezigheid van de verstelbare lendensteun, is dit een van de beste gamestoelen van het moment.

Razer is een van de meest bekende fabrikanten wat betreft gaminghardware. Naast verschillende toetsenborden, muizen en headsets hebben ze ook de Razer Iskur, een volwaardige gamingstoel.

De Razer Iskur wordt geleverd in verschillende uitvoeringen. Het grote verschil zit hem hier voornamelijk in kleur en gekozen materiaal. Zo is er namelijk een kunstlederen uitvoering in zwart en zwart met groen, maar ook de ‘Fabric’-uitvoering waarbij is gekozen voor een grijze stof.

De stoel wordt geleverd in een enorme grote en zware doos. In deze doos heeft Razer, zoals we van ze gewend zijn, alles netjes en duidelijk verpakt. De instructies zijn in enkele stappen op een enorme plaat beschreven en zijn eenvoudig te volgen. Dit zorgt ervoor dat je zonder al te veel moeite de stoel in 30 minuten wel in elkaar hebt staan. Opvallend is de stevige bouwkwaliteit en het duurzame stevige materiaal. Dit verklaart ook het flinke gewicht van de stoel, wat overigens helemaal geen nadeel is.

Het frame van de stoel en de armleuningen zijn van metaal in combinatie met kunststof. Het uiterlijk heeft alles wat hoort bij een gamingstoel. Denk hierbij een pasvorm die lijkt op een racestoel met vleugelachtige rugsteunen. Op de hoofdsteun is het Razer-logo aanwezig en op de voorkant van het zitgedeelte is “For Gamers, By Gamers” te lezen, de lijfspreuk van Razer. De grijze, stoffen look geeft het geheel een premium uitstraling en dit komt mede door de afwerking met het ruitjespatroon op de lendensteun en zitvlak. Het gekozen stof is lekker zacht en “ademt” voor voldoende luchtcirculatie. Helaas zijn de wieltjes vrij stug bij het rollen. Er is gekozen voor plastic wielen met twee rijoppervlaktes per wiel, wat ervoor zorgt dat het rollen wat stroef kan gaan op sommige ondergronden. Veel luxe bureaustoelen zijn voorzien van harde “skaterwieltjes”, die het rollen wat makkelijker maken.

Razer Iskur

De Razer Iskur is met de adviesprijs van €549,- geen goedkope gamingstoel, maar de prijs is wel terecht als we kijken naar de kwaliteit en de opties die we daarvoor terugkrijgen. De stoel is namelijk volledig ontwikkeld voor een goed comfort tijdens het gamen. Hiermee is de stoel net als vrijwel alle bureaustoelen in hoogte verstelbaar, maar kan deze ook kantelen en is het zelfs mogelijk om hem vrijwel horizontaal te plaatsen. Dit zal overigens niet de stand zijn waarmee je heftige gamesessies zult spelen, maar het is leuk dat het kan. Verder beschikken de armleuningen ook over meerdere instelmogelijkheden. De zogenoemde 4D-armleuningen zijn, naast dat ze in hoogte verstelbaar zijn, ook te kantelen, draaien en naar binnen of naar buiten te schuiven. Dit biedt meer dan voldoende mogelijkheden voor een comfortabele ondersteuning van je armen.

Razer Iskur

Het onderdeel waar de Razer Iskur anders is dan andere stoelen, is de verstelbare lendensteun. Een goede zithouding en ondersteuning voor je rug is erg belangrijk, vooral als je veel uren doorbrengt op de stoel. Met de verstelbare lendensteun kan je zelf bepalen hoeveel ondersteuning jij je onderrug biedt. Middels een hendel onder de stoel kan je deze instellen naar wens en deze steun kan tot vrij ver uitgeschoven worden, kortom: voor iedereen is wel een juiste instelling te vinden. Dit in combinatie met de comfortabele kussens zorgt ervoor dat de Iskur een veelzijdige gamingstoel is die uitermate goed geschikt is voor lange gamesessies.