Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Later deze maand staat de release op de kalender, maar voor de pc-eigenaren is nog een nieuwe Battlefield 2042-trailer onthuld waarbij de voordelen te zien zijn van onder andere ray-tracing van Nvidia. Daarnaast zijn er ook nog enkele andere voordelen die op een pc met de juiste modellen videokaarten meer biedt dan op de huidige consoles.

De gameplaybeelden in de nieuwe trailer zijn gemaakt in combinatie met een RTX-videokaart uit de 3000-serie van Nvidia. Met dit model is het onder andere mogelijk om ray-tracing toe te passen waardoor bijvoorbeeld de belichting veel beter wordt toegepast. Hierdoor zien de graphics er nóg beter en realistischer uit. Daarnaast zal er voor de pc ook gebruik gemaakt kunnen worden van Deep Learning Super Sampling (DLSS). Deze technologie wordt gebruikt om betere prestaties te kunnen leveren of om op hogere resoluties te spelen, waardoor alles er wat scherper uit ziet. De technologie zorgt er daarbij ook voor dat ondanks de verbeterde prestaties, de videokaart niet onnodig zwaar wordt belast. Dit kan daarom goed worden gecombineerd met andere functies die wel meer capaciteit van de videokaart vragen.

Battlefield 2042 ligt vanaf 19 november in de winkel voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc.