Doorgaan naar artikel
Samsung Odyssey G7
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Samsung Odyssey G7 is een ietwat dure, maar zeker wel geschikte monitor voor gamers. De aanwezige features in combinatie met de hoge verversingssnelheid van 240Hz maakt het scherm fijn om naar te kijken tijdens het gamen. Geen rare dingen op je scherm zodat je niet wordt benadeeld door stotterend beeld, maar gewoon lekker gamen. Door de flinke buiging van het scherm is deze krommer dan dat we gewend zijn van andere monitoren. Het is flink wennen en kan zelfs storend werken wanneer je niet aan het gamen bent.

Monitoren zijn er uiteraard in verschillende modellen en dat lijken er wel steeds meer te worden. Als je op zoek bent naar een nieuwe monitor dan is het aanbod zo groot dat je eigenlijk niet weet wat nu goed aansluit op je wensen. De fanatieke gamers hebben bijvoorbeeld andere eisen dan iemand die hem op kantoor gebruikt. Ook voor gamers is het aanbod erg groot en zijn er veel verschillende fabrikanten en modellen beschikbaar. De Samsung Odyssey G7 is hiervan een voorbeeld. Deze gamingmonitor beschikt over wat leuke features en wat wij ervan vonden lees je in deze review.

Wij mochten aan de slag met de Samsung Odyssey G7 en dan de 27-inch uitvoering. Bij het uitpakken treffen we het curved scherm aan samen met enkele accessoires zoals de in hoogte verstelbare steun. Ook is er een losse voet in een v-vorm die in verhouding tot het scherm vrij groot is. Verder zijn er de nodige kabels aanwezig en een vrij forse stroomadapter. Met enkele eenvoudige handelingen staat het scherm binnen no time op je bureau en is deze klaar voor gebruik. Samsung heeft de meest recent gebruikte aansluitingen beschikbaar gemaakt. Zo is er één HDMI-poort aanwezig en twee DisplayPort-aansluitingen. Er is ook een USB-hub aanwezig voor de liefhebbers.

Samsung Odyssey G7

Wanneer je eenmaal beeld hebt dan valt eigenlijk direct op dat het scherm best een flinke kromming heeft. Dit zorgt ervoor dat je flink moet wennen, vooral als je een “normaal” scherm gewend bent. De Odyssey G7 heeft namelijk een kromming van 1000R, iets wat je bijna niet ziet. De meeste curved schermen hebben een kromming van 1800R of 1500R, dus dat is best wel een flinke kromming en kan er zelfs voor zorgen dat het bij het gebruik van simpelweg wat internetten of een filmpje kijken storend is. Bij het spelen van een spel valt het nauwelijks op en heb je er veel minder last van. De maximale resolutie van de Odyssey G7 is 2560×1440 pixels wat tegenwoordig een vrij normale resolutie is. Er wordt vandaag de dag door gamers veel meer gekeken naar de verversingssnelheid. De meeste leuke gamemonitoren beschikken over een verversingssnelheid van 144Hz, maar dit model van Samsung beschikt zelfs al over 240Hz. Er zijn vooralsnog maar weinig monitoren met zoveel hertz.

Samsung Odyssey G7

Deze 240Hz is voor DisplayPort-gebruikers voor zowel AMD als Nvidia actief, mits de videokaart dit ook ondersteund. Wanneer je HDMI gebruikt dan zal je met een AMD-grafische kaart genoegen moeten nemen met maximaal 144Hz. De Nvidia-chip kan wel overweg met de 240Hz. Verder beschikt de Samsung Odyssey G7 nog over enkele handige features speciaal voor gamers. Denk hierbij aan G-Sync/FreeSync waarmee alles erg vloeiend moet lopen zonder haperingen, tearing of lag. Dit lijkt verder ook prima in orde te zijn gezien het beeld er haarscherp uitziet en hebben we tijdens het testen geen last gehad van haperingen, ongelijk beeld of andere invloedrijke problemen die je niet wilt tegenkomen tijdens een intensief potje gamen. Ook de kleurensamenstelling en kwaliteit van het beeld is dik in orde waardoor alle kleuren goed tot hun recht komen. Helaas is de Samsung Odyssey G7 geen goedkope monitor. Voor de adviesprijs van €574 is het zelfs een vrij dure monitor. Je krijgt er dan wel een curved model voor terug met ondersteuning voor 240Hz en dat is voor de echte gamer zeker wel het geld waard.