Doorgaan naar artikel
Arcane
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Arcane begint enorm sterk en we kunnen niet wachten om te zien hoe het zich deze maand gaat ontwikkelen.

Riot Games heeft al meerdere keren laten zien dat ze met League of Legends ook buiten de game kunnen knallen. Ze hebben gezorgd voor k-popsensaties K/DA, hiphopgroep True Damage en ze komen regelmatig met toffe filmpjes die de wereld op de kaart zetten. Nu gaat Riot Games nog een stapje verder met een eigen animatieserie die zich afspeelt in de wereld van League of LegendsArcane. De eerste akte (aflevering 1 t/m 3) is vanaf nu op Netflix te bekijken. Wij hebben de eerste vier afleveringen alvast kunnen zien, dus ook een klein deel van de tweede akte, die pas volgende week beschikbaar komt.

De eerste drie afleveringen van Arcane richten zich volledig op de geschiedenis van bepaalde personages, met name op die van de zussen Jinx en Vi. Ze leven in de Underground, een achtergestelde plek die in de schaduw staat van het welvarende Piltover. Dit zorgt per definitie al voor enorm veel wrijving. Arcane weet dan ook positief te verrassen in hoe duister het is. Het was makkelijk geweest om bekende, geliefde personages te gebruiken om vooral te leunen op domme humor en spectaculaire actie, maar in plaats daarvan zet het een keiharde wereld neer waar je helemaal ingezogen wordt. Hierdoor is het ook voor leken die nog nooit League of Legends hebben gespeeld zeker interessant.

Je leert over de monsterlijke jeugd waar Jinx en Vi zich (soms letterlijk) doorheen hebben moeten slaan en het onrecht dat over hun uitgeroepen wordt. Terwijl dit gebeurt, worden interessante personages gebouwd, zowel bekende voor fans van het universum, als nieuwe verrassingen. De kracht zit hem erin dat er helemaal wordt gefocust op een een relatief kleine groep personages. Alhoewel de wereld van Runeterra gigantisch is en er rond de honderdvijftig Champions zijn binnen League of Legends, komen er maar een paar aan bod en zien we buiten Piltover en de Underground geen andere gebieden. Hierdoor krijgt iedereen de ruimte om te groeien en om een plekje in je hart te veroveren, of juist om eeuwige haat bij je op te wekken. In ieder geval doet de rustige opbouw heel goed zijn werk om je enorm te enthousiasmeren voor de opkomende hoofdstukken.

Op audiovisueel vlak stelt Arcane ook zeker niet teleur. De grafische stijl kan in het begin als wat apart overkomen, maar heeft zeker zijn charmes. Omgevingen lijken haast prachtige tekeningen en met name Jinx en Vi kunnen allebei zoveel emotie op hun gezicht laten zien, waardoor je zo met ze meeleeft.

De soundtrack is van de bovenste plank en bevat ook een boel originele muziek, zoals de geweldige titelsong van Imagine Dragons, die natuurlijk eerder al een samenwerking hadden met Riot Games voor de song Warriors.

De eerste vier afleveringen beloven veel goeds voor de toekomst van Arcane. Er wordt een echte wereld neergezet met geloofwaardige personages waar je om gaat geven. We moeten met de rest van de afleveringen die verspreid over november gaan verschijnen nog zien of het de hype waar kan gaan maken, maar een sterke start, die is er.