Doorgaan naar artikel
Instax Mini Link Pikachu Case Bundel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

De Instax Mini Link Pikachu Case Bundel is zeer toffe versie van de Instax Mini Link, maar dan met een echt thema. Nintendo-games en vooral liefhebbers van Pokémon en fotografie moeten deze set wel bijna in hun collectie hebben!

Met Pokémon Snap sinds kort in de winkels en natuurlijk Pokémon GO al een tijdje op de markt met fotofunctie, is het maken van foto’s in Pokémon-games tegenwoordig heel normaal. Fujifilm speelt op deze hype handig in, door een speciale Instax Mini Link Pikachu Case Bundel uit te brengen. Maar is deze mobiele printer wel dat wat gamers zoeken, of is het de investering niet waard?

Wie de Instax Mini Link Pikachu Case Bundel koopt, krijgt een set die alleen al aan de buitenkant één en al Nintendo en vrolijkheid uitstraalt. In de set zit naast een kabel natuurlijk de printer en een hoes. De printer is de bekende Instax Mini Link die eerder al te koop was. De printer werkt goed en geeft precies de uitstraling en het gevoel dat je van een instax-foto verwacht. De foto’s die je er, naast die van je Switch, op print komen gewoon van je telefoon. De kwaliteit is dus uiteindelijk mede afhankelijk van de kwaliteit van je telefooncamera.

Wat de Instax Mini Link Pikachu Case Bundel echt bijzonder maakt, is de speciale app. De gewone Instax Mini Link, de printer die in deze bundel ook zit, heeft weliswaar een eigen app die je nu ook kunt gebruiken, maar straalt verder in niets Nintendo uit. De Link for Nintendo Switch-app, die bij deze speciale editie hoort, heeft wél allerlei frames in Nintendo-stijl. Daarnaast kun je je printer verbinden met je Nintendo Switch via je telefoon. Naast frames voor Pokémon Snap, vind je ook frames in het Animal Crossing– en in het Mario-thema.

Instax Mini Link Pikachu Case Bundel

Natuurlijk maakt ook de hoes de Instax Mini Link Pikachu Case Bundel uniek. Zoals je ook op de foto kunt zien is het een kwalitatief goed uitziende hoes, met het uiterlijk van een Pikachu. Dat maakt de printer bijzonder interessant voor bijvoorbeeld kinderen. Alhoewel het strakke design van de Instax Mini Link echt niet slecht is, is dit wel wat de set afmaakt. Wie de bundel meeneemt zal dan ook altijd direct de aandacht trekken.

Wat Fujifilm verder heel goed doet, is de eenvoudigheid waarmee je foto’s (screenshots) van je Nintendo Switch naar de printer stuurt. Want ondanks dat je een telefoon nodig hebt als verbindingsbrug tussen de twee apparaten, werkt dit vlekkeloos. De vraag is hoe vaak je dit echt gaat doen, maar ons viel op dat die behoefte extreem vaak bestaat. Juist ook om je (game-)kamer van net iets andere foto’s te voorzien

Wat opvalt is de prijs, want de Instax Mini Link Pikachu Case Bundel kost ongeveer twintig euro meer dan een losse printer. Gelukkig is het de prijs waard, doordat een goede hoes, wat de Pikachu-hoes natuurlijk gewoon is, vaak ook meer dan twintig euro kost. Uiteraard blijft het vooral het eigen gevoel dat hier een rol bij speelt, maar wij zouden het er zeker voor over hebben.

De Instax Mini Link Pikachu Case Bundel is een toffe samenwerking tussen Nintendo en Fujifilm. Dankzij de speciale app en de toffe hoes was het printen van foto’s vanuit games om met een gamethema nog nooit zo leuk! Laat staan hoe makkelijk het is, want dit moet echt iedereen lukken met een Nintendo Switch.