Doorgaan naar artikel
Tim Horsting
Tim Horsting
Profiel

De geruchtenmolen rondom Bioshock 4 draait weer op volle toeren. In een tweet uit 2019 hintte 2K games al naar het vierde deel van de retrofuturistiche shooters. Echter was er nog geen officiële bevestiging dat de game ook daadwerkelijk in ontwikkeling was. Daar lijkt nu verandering in te komen.

In een tweet van Oops Leaks valt te lezen dat de aankondiging van de game in het eerste kwartaal van 2022 plaats zou moeten vinden en dat de titel Bioshock: Isolation zou worden.


Ook valt er in de tweet te lezen dat de game ontwikkeld zal worden door een team van ontwikkelaars die eerder al verantwoordelijk waren voor games als Shadow of the Tomb Raider, Mafia 3, Deus Ex en wat meer recent, Watch Dogs: Legion. Ook zou de game ontwikkeld worden in de nieuwe Unreal Engine 5 en zou het zich afspelen in een nieuwe locatie.

Bioshock: The Collection

De originele Bioshock uit 2007 is een van de populairste first-person shooters als het gaat om verhalende games. Het intrigerende verhaal en de ontzettend mooie locatie (de onderwaterstad Rapture) zorgden ervoor dat de game al snel een warm plekje veroverde in de harten van vele gamers. In 2010 volgde Bioshock 2 waarbij je als een van de “bad guys” uit het eerste deel speelde en in 2013 kwam Bioshock Infinite, daar werd de donkere onderwaterwereld ingeruild voor een utopische stad in de wolken. Zowel het origineel als beide vervolgen wisten hoge ogen te scoren bij zowel critici als gamers.

Over de setting en personages van Bioshock 4 is(officieel) nog niks bekend. Vast staat wél dat Ken Levine, het brein achter Bioshock (2007) en Bioshock Infinite (2013) helaas niet terugkeert.