Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens het thuiswerken sinds de coronapandemie worden er massaal online meetings georganiseerd. Dit voor zowel de zakelijke markt waarbij collega’s of klanten met elkaar in contact komen, maar ook scholen maakten gebruik van meetings waarin ze de leerlingen lesgaven. Het is daarbij wel zo fijn dat je elkaar ook kunt zien. De webcam biedt hier een goede uitkomst en is bij vrijwel elke laptop tegenwoordig standaard aanwezig. Uiteraard is er ook altijd nog de mogelijkheid om een losse webcam te kopen. De recent uitgebracht Trust Teza 4K-webcam is hiervan een goed voorbeeld.

Het afgelopen jaar is de vraag naar webcams enorm gestegen. Dit komt voornamelijk doordat men massaal thuis moet werken of een meeting moet volgen voor bijvoorbeeld school. Uiteraard zijn er talloze merken en webcams in verschillende prijsklassen. Trust wil hierbij de gebruikers de mogelijkheid bieden om een betaalbare webcam aan te schaffen, maar toch met goede specificaties als het gaat om beeldkwaliteit. De Trust Teza is een 4K Ultra HD-webcam met een resolutie van 3840×2160 pixels. Deze lens zou in staat zijn om haarscherp beeld op te nemen met levendige kleuren in 30 frames per seconde. Daarnaast beschikt de Teza over een gezichtsveld van 74 graden en beschikt het model over twee geïntegreerde microfoons. Hierdoor wordt het geluid vanuit meerdere hoeken opgepikt.

Hieronder staan de belangrijkste kenmerken vernoemd:

  • Kristalheldere videogesprekken in 4K Ultra HD-resolutie met 30 frames per seconde
  • Een diagonaal gezichtsveld van 74° en autofocus – alle ogen op jou gericht
  • Automatische witbalans en tegenlichtcompensatie voor de best mogelijke beeldkwaliteit
  • Twee geïntegreerde microfoons met een bereik tot 5 meter
  • Full duplex zorgt voor een ononderbroken bidirectioneel gesprek
  • Aansluiting via afneembare USB-A naar USB-C kabel voor gebruiksgemak en een snelle verbinding (USB-C adapter wordt meegeleverd)

De adviesprijs van de webcam bedraagt €129,99.