Doorgaan naar artikel
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Volgens Bloomberg-journalist Jason Schreier werkt Sony aan een nieuwe PlayStation-abonnementsvorm. Dit nieuwe abonnement krijgt op dit moment de codenaam Spartacus, gaat een combinatie van PlayStation Plus en PlayStation Now worden en wordt in de lente van volgend jaar verwacht.

Volgens Schreier komen er drie lagen in dit abonnement, met natuurlijk elk hun eigen prijsklasse. De goedkoopste versie zal alle voordelen hebben van het huidige PlayStation Plus-abonnement. De middelste prijsklasse voegt daar een grote bibliotheek van PlayStation 4- en op den duur ook PlayStation 5-titels aan toe. Met de duurste versie zal je naast dit alles, ook nog de mogelijkheid krijgen om uitgebreide gamedemo’s te spelen, games te streamen en krijg je toegang tot een catalogus van klassieke PS1-, PS2-, PS3- en PSP-games.

Uiteraard wordt het afwachten of deze nieuwe abonnementsvorm er daadwerkelijk komt en hoe duur de drie verschillende lagen dan gaan worden. Wel lijkt het een vrij logische zet van Sony, Microsoft heeft immers veel succes met Xbox Game Pass, dat meer dan 18 miljoen abonnees heeft.