Doorgaan naar artikel
Brute eerste gameplay voor Hellblade II
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

Twee jaar geleden kondigde de Britse gameontwikkelaar Ninja Theory tijdens de game awards het vervolg aan op hun hit Hellblade: Senua’s Sacrifice uit 2017Tijdens de Game Awards 2021 afgelopen nacht onthulden ze dan eindelijk de eerste gameplay voor Hellblade II: Senua’s Saga.

In de trailer is te zien hoe Senua het samen met een aantal andere krijgers opneemt tegen een enorme vijand op het strand. Net als in het eerste deel is er nauwelijks onderscheid te maken tussen cutscenes en gameplay, wat natuurlijk een enorm compliment is. Wat zeker opvalt is de zeer realistische belichting die sommige beelden niet van echt te onderscheiden maakt.

Hellblade: Senua’s Sacrifice ging over de krijger Senua die afreist naar de hel om haar geliefde te redden. De combinatie van unieke puzzels, gevechten en prachtige graphics werd alom geprezen. Daarnaast waren critici erg onder de indruk van de manier waarop Hellblade omging met zware thema’s zoals rouw en schizofrenie. Unaniem was er lof voor de indrukwekkende performance van Melina Juergens als Senua.

Helaas is er voor Hellblade II nog geen exacte releasedatum bekend, wel heeft Xbox bekend gemaakt dat de game inbegrepen zal zijn bij Game Pass. De game wordt ergens in 2022 verwacht.