Doorgaan naar artikel
Een kijkje in de toekomst van Assassin’s Creed Valhalla
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Dit jaar verschijnt er geen nieuwe Assassin’s Creed-game, maar dat betekent niet dat Ubisoft niet genoeg voor ons in petto heeft voor de laatste editie van het spel. Begin deze maand mochten wij een digitale presentatie bijwonen, waarin Ubisoft uit de doeken deed wat er in het tweede jaar van Assassin’s Creed Valhalla op stapel staat.

Nieuwe dlc: Dawn of Ragnarök

Na een korte terugblik krijgen we meteen de eerste beelden te zien van de nieuwe uitbreiding Dawn of Ragnarök. Het is de derde grote uitbreiding die Ubisoft Sofia heeft gemaakt. De studio was eerder verantwoordelijk voor Assassin’s Creed: Rogue. Deze nieuwe uitbreiding belooft de al niet geringe basis uit te breiden met 35 uur aan nieuwe gameplay, waarbij de omgeving ongeveer een derde van de omvang van de basismap zal zijn.

Wanneer Eivor een mysterieus drankje drinkt, krijgt ze een visioen waarin ze verandert in de Noorse god Odin, terwijl hij bezig is met het beschermen van Asgard. In het verhaal ga je erop uit om Baldr, de zoon van Odin, uit de klauwen van zijn ontvoerders te bevrijden. Hiervoor zul je moeten infiltreren, het vertrouwen moeten winnen en natuurlijk wraak nemen op de ontvoerders.

De uitbreiding speelt zich grotendeels af in Svartalfheim, het koninkrijk van de dwergen. Hier zul je ook te maken krijgen met nieuwe typen vijanden. De Jotnars keren terug, maar je zult het ook opnemen tegen vuur-vijanden uit Muspelheum, waaronder de Flame Keeper.

Aan het hoofd van de vijanden staat Surtr, een onsterfelijke vuurgigant en de grootste vijand die Odin ooit heeft gekend. Gelukkig krijg je ook weer wat nieuw wapentuig tot je beschikking, waaronder de Hugr-Rip, waarmee je gevallen vijanden voor je kunt laten vechten.

Genoeg om naar uit te kijken dus en het lijkt erop dat we ons voorlopig nog wel even gaan vermaken in de Viking-wereld. Dawn of Ragnarök zal op 10 maart verschijnen.

Crossover Stories

Een ander interessant element uit de presentatie waren de zogeheten Crossover Stories, waarbij verschillende hoofdpersonages uit de reeks elkaar tegenkomen in elkaars games. Zowel in Odyssey als Valhalla komt een extra verhaal dat draait om de banden tussen Kassandra en Eivor.

In de Odyssey-kant zien we hoe Kassandra onsterfelijkheid verkrijgt middels de staf van Hermes. Hierdoor wordt het voor haar echter lastig om een doel voor ogen te houden. Dat is totdat ze op het pad komt van Isu-artefacten.

In Valhalla zullen beide protagonisten elkaar ook daadwerkelijk tegenkomen wanneer Eivor bezig is om een eiland te bevrijden van de dreiging van een Piece of Eden.

De twee verhalen zijn gratis voor eigenaren van de betreffende games en zullen vanaf 14 december al te spelen zijn.