Doorgaan naar artikel
Sony kondigt officiële PlayStation 5-covers aan
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

De meningen over het voorkomen van de PlayStation 5 blijven verdeeld. De een vindt het een gewaagd ontwerp en een ander zet hem het liefst zoveel mogelijk uit het zicht. Het uiterlijk heeft er overigens niet voor gezorgd dat mensen de console links hebben laten liggen, want zelfs nu nog is er amper aan een nieuwe Sony-console te komen. Voor wie er al wel een heeft weten te bemachtigen, heeft Sony een leuke aankondiging in petto. Binnenkort is het namelijk mogelijk om de witte faceplates te vervangen door een fraai nieuw kleurtje.

Vanaf januari kunnen eigenaren in een aantal landen deze nieuwe platen aan gaan schaffen. Helaas zit Nederland hier nog niet bij. Wel zullen onze oosterburen voorzien worden van exemplaren, dus wellicht loont het om daar eens te gaan buurten, mocht je niet kunnen wachten.

Naast de bestaande kleuren die we al kennen van de DualSense-controllers, verschijnen er drie nieuwe varianten, namelijk: Galactic Purple, Nova Pink en Starlight Blue. Ook de controller zal verkrijgbaar zijn in deze kleuren.

Het was natuurlijk al eerder mogelijk om nieuwe faceplates voor je console te kopen, maar Sony was toch aardig fanatiek met het afstoppen van initiatieven hiervoor.