Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

TP-Link is geen onbekende in de wereld van de draadloze netwerkapparaten. Het assortiment bestaat uit verschillende producten waaronder switches en routers. Onder de laatstgenoemde categorie komt later dit jaar een model beschikbaar, namelijk de TP-Link Archer AXE200 Omni-router. Het betreft een draadloze router met automatisch draaiende antennes.

Dat een draadloze router beschikt over meerdere antennes is tegenwoordig niet zo speciaal meer. De verschillende antennes kunnen in diverse richtingen worden geplaatst om het signaal te verdelen. Met de AXE200 wordt dit geheel automatisch gedaan. De router beschikt over een viertal antennes die doorgaans platgevouwen op de bovenkant liggen. Om specifieke apparaten een verbeterde ontvangst te bieden kan de router de antennes automatisch uitklappen en naar boven of beneden richten. Dit gebeurt allemaal op basis van de locatie van het apparaat en het wifi-gebruik. Het is overigens ook mogelijk om de antennes te besturen middels de bijbehorende app op je smartphone.

De TP-Link Archer AXE200 Omni beschikt volgens de fabrikant over één 10-gigabitpoort, één 2,5-gigabitpoort en vier gigabitpoorten. In combinatie met de 5GHz- en 6GHz-frequentie zouden hiermee snelheden gehaald kunnen worden van maximaal 4,8Gbit per seconde. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de 2,4GHz-frequentie is een snelheid van 1,1Gbit per seconde haalbaar.

Helaas heeft TP-Link nog geen lanceerdatum of prijs bekendgemaakt, maar de verwachting is in het tweede kwartaal van dit jaar.