Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

In de Quantum-serie van JBL worden enkele nieuwe producten toegevoegd, deze zijn onlangs door de fabrikant onthuld. Het betreft hier onder andere om draadloze oordopjes en hun eerste USB-microfoon.

De nieuwe JBL Quantum TWS zijn volledig draadloze oordopjes waarvan er inmiddels steeds meer van op de markt verschijnen. De wat luxere modellen zijn vaak voorzien van features als adaptive noise cancelling en dat geldt ook voor deze oordopjes. Ook is er een ambient aware-feature aanwezig waarmee het omgevingsgeluid geregeld kan worden zodat je geluiden ook goed kunt horen. Dit is erg fijn wanneer je niet volledig afgesloten wilt zijn van de buitenwereld. Opvallend is dat de JBL Quantum TWS wordt geleverd met een USB-C-dongel. Hiermee is het mogelijk om de oordopjes met bijvoorbeeld een pc te verbinden waar geen bluetooth-verbinding aanwezig is, maar ook met bijvoorbeeld een console. Uiteraard is de dongel niet nodig wanneer je de dopjes met bijvoorbeeld je smartphone gekoppeld wordt. Volgens JBL zouden de oortjes voor 8 uur aan luisterplezier bieden bij een volle accu. Met de oplaadcase wordt dit verlengt tot 24 uur. Het prijskaartje ligt rond de $150,-. Wat de prijs in Nederland zal zijn is helaas nog niet bekend.

De JBL Quantum Stream is de eerste USB-microfoon en is voornamelijk ontwikkeld voor streamers en podcasters. Iets wat ook steeds populairder lijkt te worden. De Quantum Stream is een zogenaamde condensatormicrofoon met een samplingrate van 24bit en 96kHz. JBL heeft aangegeven dat de microfoon gebruik kan maken van twee opnamepatronen. Zo kan de focus worden gelegd op de stem van één specifieke gebruiker of van meerdere gebruikers gelijktijdig in dezelfde ruimte. Op de microfoon is tevens een volumeknop en muteknop aanwezig voor snelle handelingen. De adviesprijs ligt op $100,- en is de microfoon naar verwachting in de lente beschikbaar.

Ook heeft de fabrikant enkele nieuwe draadloze gamingheadsets onthuld, namelijk de JBL Quantum 910, Quantum 810 en Quantum 610. De eerstgenoemde headset is voorzien van active noisecancelling en kan naast de pc ook op consoles worden gebruikt middels een bluetooth 5.2- of 2,4GHz-verbinding. Dit geldt overigens ook voor de Quantum 810-uitvoering. De Quantum 610 beschikt enkel over de mogelijkheid om met 2,4GHz te kunnen verbinden. Hiermee kan dus geen draadloze verbinding worden gemaakt met de verschillende consoles, die doorgaans bluetooth gebruiken. Ze beschikken overigens wel alle drie over virtuele surround sound. De adviesprijs van de Quantum 610 ligt op $150,-, de Quantum 810 kost $200,- en de Quantum 910 kost $250,-

 

JBL Quantum-serie