Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het aanbod wat smartwatches betreft wordt weer verder uitgebreid. Zojuist zijn namelijk de Garmin Venu 2 Plus en vívomove Sport onthuld.

De Venu 2 Plus is de meest luxe van de twee modellen. Zo beschikt het slimme horloge over een ingebouwde speaker en microfoon waarmee je telefoongesprekken kunt voeren en opdrachten kunt geven middels de spraakassistent. De Venu 2 Plus beschikt over een amoledscherm met een resolutie van 416×416 pixels en is 1,3-inch groot. Hiermee komen de afmetingen op 43,6×43,6×12,6mm.

Het horloge is voorzien van de nodige functies zoals het meten van je ademhalingsritme, bloedzuurstof en je slaapritme. Opvallend is de relatief lange accuduur. Zo gaat het horloge met normaal gebruik ongeveer negen dagen mee op een volle accu. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van GPS wordt dit overigens wel sterk verminderd naar 24 uur. De Garmin Venu 2 Plus is beschikbaar in zwart, wit en grijs en heeft de adviesprijs gekregen van €449,-

Garmin Venu 2 Plus

De Garmin vívomove Sport is een stuk goedkoper en eenvoudiger. Dit model is daarbij ook geen volledige smartwatch. Dit komt omdat de vívomove Sport is voorzien van een standaard analoge klok met twee wijzers zoals een traditioneel horloge. Het slimme gedeelte is verwerkt onderin de wijzerplaat. Hier is namelijk een klein oledscherm van 8,6×18,5mm geïntegreerd met een resolutie van 72×154 pixels.

Op het 0,8-inch scherm zijn eenvoudige notificaties af te lezen afkomstig van je smartphone. Het scherm staat meerendeels uit en de wijzers geven de tijd aan. Om te voorkomen dat binnenkomende berichten niet goed leesbaar zijn omdat de wijzers ervoor staan, zullen beide wijzers horizontaal gaan zodat het scherm volledig vrij is. Nadat het scherm weer uit gaat zullen de wijzers weer de oorspronkelijke tijd weergeven. Naast het weergeven van notificaties beschikt de vívomove Sport over aanvullende functies voor je gezondheid en sport. Ook is er een hartslagmeter, slaapmonitor, stresstracking en energiemonitor aanwezig.

Met een volle accu gaat het horloge maximaal vijf dagen mee. Is de accu leeg dan zal het horloge enkel gebruikt kunnen worden als een normaal horloge. De Garmin vívomove Sport is verkrijgbaar in de kleuren zwart, bruin, roze en mintgroen voor de adviesprijs van €180,-

Garmin Venu 2 Plus