Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het assortiment van de fabrikant wordt uitgebreid wat laptops betreft. Zo zijn er nieuwe Razer Blade gaminglaptops onthuld met onder andere een verbeterde processor.

Het gaat om een nieuwe Blade 14, Blade 15 en Blade 17 waarbij de modelnamen voornamelijk de grootte van het scherm aanduiden, dus 14-, 15- of 17-inch. Deze vernieuwde modellen zijn voorzien van een verbeterde AMD- en Intel-processoren. Zo is de Razer Blade 14 bijvoorbeeld voorzien van de meest recente AMD Ryzen 9-processor. Deze wordt ondersteund door verbeterd 16GB DDR5-geheugen en is tevens voorzien van het nieuwe MUX Switch. Deze technologie zorgt ervoor dat de gameplay wordt verbeterd door het interne scherm direct aan te sturen vanuit de videokaart. De nieuwe laptops zijn voorzien van een Nvidia GeForce RTX 30-serie. Deze kan oplopen tot maximaal het RTX 3080 Ti-model.

De Blade 15 is tevens voorzien van een nieuw scherm met 144Hz, 240Hz of 360Hz-ondersteuning. Daarbij biedt het nieuwe IPS-paneel een hogere verversingssnelheid en zorgt voor een beter kleurenspectrum. De Razer Blade 17 is de meest uitgebreide uitvoering in de serie. Bij deze uitvoering heeft Razer onder andere de audio en accu verbeterd. De Blade 17 is namelijk voorzien van maar liefst acht luidsprekers ten opzichte van de vier speakers in de andere modellen. De sterke 82WHr-accu zorgt voor langere speelsessies voordat de kabel weer aangesloten moet worden. De 280W-oplader biedt meer power waardoor de laptop ook sneller is opgeladen.

De Razer Blade 14 is vanaf 10 februari beschikbaar voor de adviesprijs vanaf €2.199,99. De Blade 15 is vanaf 25 januari beschikbaar voor de prijs vanaf €2.799,99. De Razer Blade 17 is exclusief verkrijgbaar op 25 januari vanaf €2.999,99.

Nieuwe Razer Blade gaminglaptops