Doorgaan naar artikel
Philips Momentum 558M1RY
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

De Philips Momentum 558M1RY is een ideaal beeldscherm voor consolegaming, dat in menig woonkamer niet misstaat. Dit komt ook vooral door de indrukwekkende grootte. Dankzij een Bowers en Wilkins soundbar en Ambiglow is het scherm ook nog eens erg uniek en trekt het iedere gamer het spel in, zoals een goed scherm dat zou moeten doen.

Steeds meer merken richten zich met hun apparatuur in sommige lijnen expliciet op gaming. Philips doet dit met de Momentum-lijn die zich met een aantal grotere beeldschermen zelfs alleen op console-gamers richt. Wij hebben de Philips Momentum 558M1RY mogen proberen, een scherm dat je overigens bij NWTV ook op onze beursstands gaat terug zien! De vraag is natuurlijk of we ook echt tevreden zijn over het apparaat, of dat we toch de voorkeur geven aan andere beeldschermen en televisies.

Dat de Philips Momentum 558M1RY niet voor PC-gamers is, is niet omdat Philips een hekel heeft aan deze groep. Sterker nog, er zijn ook verschillende Momentum-schermen die wel voor PC-gamers zijn. Alleen is deze versie zoals de naam al doet vermoeden maar liefst 55 inch groot. Zelfs op de meeste slaapkamers zou dit scherm al te groot zijn. Toch is de afmeting direct een van de ‘grotere’ pluspunten. Alhoewel er veel consoleschermen zijn vanaf 40 inch, zijn die vaak te klein als televisie. Dit scherm past echter juist heel goed in de meeste woonkamers.

Een ander zeer sterk punt is de audio. Waar beeldschermen en televisies vaak niet bekend staan om hun goede geluid, heeft de Philips Momentum 558M1RY hier een oplossing voor. Er is namelijk een soundbar van Bowers & Wilkins bevestigd die automatisch als speaker wordt gebruikt. Hij zit gelukkig goed vast en levert daardoor zeker een degelijk geluid. Uiteraard merk je dit ook aan de prijs, maar voor de combinatie van een goed groot scherm en een degelijke soundbar is de prijs zeker niet te hoog.

Een andere functie die anders is dan bij de meeste andere schermen, behalve bij die van Philips Momentum zelf natuurlijk, is de Ambiglow. Deze functie levert een gloed aan de achterkant van het scherm die mee kleurt met de kleur van het beeld. Het is een soort van Ambilight, maar dan beperkter. Dit werkt vaak zeer rustgevend voor de ogen en betrekt je als speler nog meer in een spel. Niet alleen de 55 inch van het beeldscherm zijn onderdeel, maar ook de muur er achter.

Natuurlijk zijn de specificaties belangrijk en die zijn niet mis. Het scherm biedt een 4K-resolutie en ondersteunt HDR. Daarnaast kan het scherm maximaal 120hz weergeven, iets wat zeker niet standaard is op de meeste televisies. Jammer is natuurlijk dat het nog om LCD gaat en niet om OLED. Maar gezien de prijs is dit wel een zeer begrijpelijke keuze. Voor deze prijs heb je normaal geen OLED-televisie, gecombineerd met een soundbar. Dat de televisie goed is zie je niet alleen in de cijfers en specificaties overigens, maar vooral ook wanneer je er op aan het gamen bent.

Dat het een gamingbeeldscherm betreft en geen televisie zie je eigenlijk pas echt bij de aansluitingen. Er is namelijk een displaypoort aanwezig, de enige poort die echt alles uit het beeldscherm haalt. Verder zijn er drie HDMI-poorten, vijf USB-poorten en een koptelefoonaansluiting op het scherm aanwezig. Geen gekke aantallen, maar wel heel fijn wanneer je op verschillende consoles wilt gamen.

De Philips Momentum 558M1RY is een zeer goed en scherp scherm dat voor de weliswaar niet zeer goedkope maar wel eerlijke prijs niet alleen een beeldscherm voor consolegaming, maar vooral ook een goede speaker biedt!