Doorgaan naar artikel
Kingdom Hearts-Switchversies komen naar de cloud met een flink prijskaartje
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Wie dacht dat Square Enix en Cloud alleen samengingen in Final Fantasy VII, heeft het goed mis: de uitgever en ontwikkelaar maakt nu ook gebruik van cloud-technologie om Kingdom Hearts-switchversies uit te brengen. Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX, Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue en Kingdom Hearts III + Re Mind komen dus allemaal naar de Nintendo Switch.

Alhoewel dit in principe goed nieuws zou moeten zijn voor fans, hangen er wel twee nadelen aan vast. Ten eerste betekent het feit dat het om cloud-versies gaat dat je dus niet overal kan spelen: verlies je je internetverbinding, dan stopt de stream van de game. Ten tweede hebben de cloud-versies ook een verrassend hoog prijskaartje voor games die dus niet eens een daadwerkelijke port voor de Switch hebben gekregen. Zo wordt er $90 gevraagd voor de volledige bundel. Nu krijg je ook een boel games, maar om je een idee te geven: je kan dezelfde bundel games op bol.com voor de PlayStation 4 halen voor slechts €40 in het totaal. Nintendo Switch-gebruikers vissen dus enigszins achter het net.

Dat gezegd hebbende: de games zijn enorm de moeite waard, dus als dit je enige manier is om ze eens te proberen, dan is het alsnog een positief stukje nieuws voor je!