Doorgaan naar artikel
Janneke Ooms-Janssen
Janneke Ooms-Janssen
Redacteur
Profiel

Deze week kondigde 999 Games aan dat er binnenkort een nieuwe uitbreiding verschijnt van het grappige kaartspel Boonanza. Dit gebeurt in de vorm van Boonanza: Heilige Boontjes. 

Heilige Boontjes_Speelkaarten

Boonanza: Heilige Boontjes bevat een aantal nieuwe kaarten die de dynamiek van Boonanza nogal kunnen veranderen. Zo krijg je nu, als je de nieuwe bonensoort trekt, een goddelijke boodschap. Met een dergelijke boodschap zijn er extra regels waar jij je als bonenboer aan moet houden. Een voorbeeld van zo’n boodschap is: ‘je mag niet handelen met de speler rechts van je’. Deze goddelijke boodschap krijg je als je in aanraking komt met de ‘Heilige Boontjes’. Dit zijn een soort jokerbonen die bij alle andere soorten bonen op de akker mogen liggen. Heilige Boontjes mogen wel alleen geplaatst worden in een kloostertuin. Ook nieuw in deze uitbreiding zijn offerkaarten, waarmee je verschillende bonen op elkaar plaatst en een kruisbestuiving veroorzaakt. Natuurlijk blijft gouden regel van Boonanza staan: hark de meeste munten binnen en win het spel.

Wij zijn erg benieuwd hoe deze nieuwe kaarten spelen! 999 Games geeft nog geen verwachte datum van uitgave af voor Boonanza: Heilige Boontjes.